Министър-председателите на България и Италия Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов

...
Министър-председателите на България и Италия Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов
Коментари Харесай

Италианският премиер към Борисов: България охранява много добре външната граница на ЕС

Министър-председателите на България и Италия Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и Паоло Джентилони се сплотиха за по-видим политически разговор сред двете страни и за взаимна поддръжка по тематики от настоящите европейски въпроси, оповестиха от правителственета пресслужба.

Двамата разговаряха в Талин преди началото на Срещата на върха в региона на цифровите технологии, проведена от Естонското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Те разискаха опциите за съдействие в подтекста на провокациите, пред които е изправена Европа.

Италианският министър председател оцени доста високо работата на страната ни по защита на границата на Европейски Съюз: „ България охранява доста добре външната граница на Европейския съюз “, акцентира Джентилони. Той означи, че двете страни би трябвало да са доста деликатни по въпроса с миграцията и в елементи да наблюдават тези процеси.



Премиерът Борисов предложения италианския си сътрудник да взе участие в Срещата на върха за Западните Балкани през месец май в София в границите на Българското председателство на Съвета. Министър-председателят изрече и благодарността си за поканата за Срещата на върха от Берлинския развой в Триест, която се организира през юли, а италианският министър председател напомни, че точно на нея е призовал разискването на тематиката за Западните Балкани да се организира в България.

Джентилони предложения Борисов да направи публично посещаване в Италия в комфортно за него време.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР