Министър Петя Аврамова и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела

...
Министър Петя Аврамова и председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела
Коментари Харесай

Петя Аврамова откри нова спортна зала в смолянска гимназия

Министър Петя Аврамова и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова откриха през днешния ден в Смолян нова спортна зала в Профилираната природоматематическа гимназия "В. Левски ". Модерното спортно оборудване е построено по план на община Смолян с финансиране по оперативната стратегия "Региони в напредък ". Гимназията чества 100-годишнината от основаването си, а измежду нейните ученици са Даниела Дариткова, кметът на Смолян Николай Мелемов, зам. регионалният шеф Адриян Петров и други.

Община Смолян сполучливо усвоява средствата по Оперативна програма "Региони в напредък ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството. Изпълнените обекти в просветителна инфраструктура включват възобновяване на четири учебни заведения и детска градина с финансиране от над 6 млн. лв.. Сред тези обекти е и новооткритата спортна зала на гимназията, на която от десетилетия липсваше актуален физкултурен салон. Средствата за просветителна инфраструктура по Оперативна програма "Региони в напредък " за област Смолян за този програмен интервал са 45 млн. лева, добави министър Аврамова. Според нея това учебно заведение със 100-годишна история заслужава да има такава зала.

Относно вариантите на Оперативна програма "Региони в напредък " през идващия програмен интервал, министър Аврамова съобщи, че общините, регионалните администрации и бизнесът ще имат опция да разсъждават малко по-освободено, тъй като средствата няма да бъдат по този начин строго профилирани, както в настоящия. Те ще бъдат за цялата територия, тъй че ще дадем опция на общини, регионални администрации, на бизнеса, на всички да бъдат сътрудници и да вземат решение съществени проблеми на цялата територия, посочи районният министър. Петя Аврамова предвижда, че тази независимост, която ще я има в идващия програмен интервал, ще даде опция да няма "бели петна " на картата, които да не са се докоснали до финансиране от оперативната стратегия.
Министър Аврамова изрази вяра, че няма да се спекулира с обжалването на публични поръчки, тъй като "строителната стратегия на Министерство на регионалното развитие и на общините е огромна ". Догодина България ще бъде една огромна строителна площадка и се надявам да не се спекулира с обжалването, тъй като това губи време и води от време на време до загуба на средства, разяснява министърът.

Хубавото е, че продължава строителството на Автомагистрала "Хемус ", тези дни ще бъдат открити новите 10 км от Ябланица до Боаза, работи се в сектора Буховци-Белокопитово. Това съобщи районният министър в отговор на журналистически въпрос за работата по Автомагистрала "Хемус ". Тя добави, че следва да започват и мощни строителни действия в сектора сред Боаза и разклона за Русе-Велико Търново, за който към този момент има реализатор. Продължаваме с отчуждителни процедури, планиране, тъй че в 2024 година да имаме напълно нова автомагистрала от София до Варна, Северна България го заслужава, заключи министър Петя Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР