Министър Нено Димов посочи, че ще внесе проекта за концесионен

...
Министър Нено Димов посочи, че ще внесе проекта за концесионен
Коментари Харесай

Димов оттегли проекта за концесията в ”Ски зона Банско”

Министър Нено Димов уточни, че ще внесе плана за концесионен контракт за ски зоната дружно с проекта за ръководството на Национален парк "Пирин " . В момента проектът е подложен на публично разискване, което би трябвало да продължи до 22 декември.

Направих всичко допустимо да има оптималната бистрота на плана, като задачата беше всички заинтригувани страни да се убедят, че насъбраният с годините проблем за създаване на ски зона би трябвало да бъде решен, означи министърът на околната среда.

Миналата седмица разглеждането на концесията беше отсрочено от съвещанието на Министерски съвет , а през вчерашния ден беше проведена полемика по проблема, която природозащитниците бойкотираха. Хората от Банско пък оповестиха, че ще излязат на митинг в поддръжка на построяването на втори въжен превоз в курорта.

Според Нено Димов има два казуса – стопански и екологичен.

"Аз като министър на околната среда и водите давам отговор за съблюдаване на екологичното законодателство.
В този случай те се дефинират от проекта на Национален парк „ Пирин “.
Вторият аспект е по-скоро стопански и той се дефинира от контракта за „ Ски зона – Банско “. Това е първият контракт от този вид, подписан още през далечната 2001 година, и има доста недостатъци в него , които би трябвало да бъдат преценени. Но не искам да диря решения напук. Затова отдръпвам плана “, посочи министърът.

Димов изясни, че поради това, че концесията и проектът за ръководство имат един обект, макар че за проекта има потребност от 30 дни публично разискване по закон, е по-добре те да бъдат обсъждани дружно.

„ След 22 декември ще имам подготвеност да въведа двете точки и се надявам на идващото съвещание да ги разгледаме “, сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР