Министър Лиляна Павлова ще представи пред Европейския парламент в Страсбург

...
Министър Лиляна Павлова ще представи пред Европейския парламент в Страсбург
Коментари Харесай

Макрон с ключова реч за бъдещето на ЕС пред Европейския парламент

Министър Лиляна Павлова ще показа пред Европейския парламент в Страсбург законодателните начинания през първата половина от Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Депутатите ще изслушат и отчетите за напредъка на балканските страни по пътя им към Европейския съюз, а френският президент Еманюел Макрон произнася тирада за бъдещето на Европа.

Френският президент Еманюел Макрон дойде сутринта в постройката на Екологичен потенциал при засилени ограничения за сигурност. Той беседва с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Очаква се през днешния ден пленарната сесия да бъде отдадена на тематиката Сирия, ще бъдат разисквани и връзките с Русия.

Френският президент Еманюел Макрон изнесе 20-минутна тирада пред депутатите, в която обаче не засегна ударите в Сирия и обстановката в Близкия Изток. Речта на Макрон беше по отношение на бъдещето на Европейски Съюз, както и идните европейски избори през 2019-та година.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Европа има даже по-голяма отговорност - освен във връзка с вътрешните си въпроси, само че и във връзка с интернационалните спорове. Виждаме и избуяването на властническите режими, с ясното предпочитание да слагат под подозрение мултинационалната система, заложена в Европа. Дебатът за Европа се случва във времена на огромна смяна и промяна.
По-късно следобяд се чака министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова да очертае свършеното досега по въпросите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР