Министър Георги Гьоков и ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати

...
Министър Георги Гьоков и ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати
Коментари Харесай

Социалният министър и КНСБ дискутираха пенсиите и ръста на доходите

Министър Георги Гьоков и управлението на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ ) разискаха опциите за решение на настоящи проблеми в областта на труда и социалноосигурителната политика по време на онлайн среща. Акцента падна върху въпросите, свързани с бъдещото развиване на пенсионната система и политиката по приходите.

Министър Гьоков удостовери уговорката на държавното управление за подготовка на разбор взаимно със обществените сътрудници, на база на който ще се предложи механизъм за обективна и устойчива във времето актуализация на пенсиите.

Обсъдени бяха и опциите за повсеместен растеж на приходите , актуализиране на размера на минималното обезщетение за безработица, както и компенсацията за развъждане на дете до 2-годишна възраст.

Министърът на труда и обществената политика осведоми управлението на КНСБ, че следва да се създаде тактика в региона на приходите , която ще очертае дълготрайната визия на страната в тази сфера. Той увери, че Министерството на труда и обществената политика ще продължи да предизвиква груповото трудово договаряне сред организациите на синдикатите и работодателите във всички стопански сектори, защото то е измежду най-ефективните принадлежности за уравновесен и постоянен растеж на трудовите хонорари.
 Пенсиите до юни като декемврийските 2021 година, по-късно трайно нарастване без добавка Обновена
Пенсиите до юни като декемврийските 2021 година, по-късно трайно нарастване без добавка

Ще бъде допълнен размерът на всяка пенсия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР