Министър Андрей Кузманов подписа съвместна декларация за разширяване и развитие

...
Министър Андрей Кузманов подписа съвместна декларация за разширяване и развитие
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов: Съвместните ни дейности правят спорта по-чист, по-почтен и по-етичен



Министър Андрей Кузманов подписа взаимна декларация за разширение и развиване на съдействието в региона на младежта и спорта по линия на Процеса за съдействие в Югоизтoчна Европа.

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов подписа взаимна декларация за разширение на съществуващите връзки и развиване на интензивното съдействие в региона на младежта и спорта по време на първата среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за съдействие в Югоизтoчна Европа (ПСЮИЕ) в Истанбул. Документът е подписан също от министрите, отговарящи за младежта и спорта на Турция, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Албания, Хърватия, Косово, Румъния и Гърция.

" Аз съм уверен, че с договарянето и подписването на взаимната декларация ще открием още повече благоприятни условия за ползотворно съдействие и дружно ще допринесем за по-високи постижения освен в региона на елитния спорт и спорта за всички, само че и в спортната просвета и медицина, битката с допинга, уреждането на мачове и запазването на честността в спорта. Всяка страна способства за постигането на общите ни цели, взаимното ни съдействието ни прави по-силни и по-устойчиви, а взаимните ни действия вършат спорта по-чист, по-почтен и по-етичен ", съобщи министър Андрей Куманов в изявлението си на срещата.
 Снимка 534049
Източник:

Българският министър на младежта и спорта изрази увереността си, че партньорството сред страните по линия на Процеса за съдействие в Югоизтoчна Европа ще се задълбочи и ще бъде ползотворно за всички страни от района, по този начин както е сполучливо в други сфери от ПСЮИЕ.

" Наш дълг е да осигурим положително бъдеще на младите генерации и на всички наши спортисти, треньори, спортни организации. Убеден съм, че през днешния ден вършим крачка в тази посока с провеждането на тази първа среща в Истанбул. Това ще ни помогне да превърнем нашите страни в едно по-добро място за живеене и осъществяване на фантазиите на всички, свързани със спорта ", уточни още министър Кузманов.
 Министър Кузманов взе участие в откриването на Национална универсиада 2021
Министър Кузманов взе участие в откриването на Национална универсиада 2021

Най-мащабното университетско спортно събитие се провежда от Асоциацията за академични спорт " Академик "

В изявлението си той сподели още, че в региона на спорта и младежта България поддържа интензивни контакти с всички страни от района от десетилетия - както на равнище първокласен и всеобщ спорт, по този начин и по младежките въпроси. България има подписани 4 двустранни съглашения за съдействие с страни от ПСЮИЕ, а 6 са в развой на договаряне. Благодарение на това задграничните спортисти са постоянни участници в интернационалните шампионати в България, както и българските спортисти вземат участие в надпреварите в останалите страни. Федерации, клубове и други спортни и юношески организации обменят опит и сполучливи практики, за което спомага освен географското състояние на нашите страни, само че и положителните връзки като страни съседки.

По думите му преди 25 години България инициира основаването на това районно съдействие, потвърдило през годините, че е главният механизъм за образуването на доверие, съдействие и добросъседски връзки сред страните в района. То се трансформира в районна платформа за европейската и евроатлантическата интеграция. България е провела три сполучливи ръководи, като последното ознаменува 20-годишнината на ПСЮИЕ.

Срещата в Истанбул бе инициирана от министъра на младежта и спорта на Република Турция доктор Мехмет Мухарем Касапоглу и мина под надпис " Опознаване на съседите посредством спорт ". Министрите разискаха още новите благоприятни условия, които се откриват пред страните, основани на районното развиване и съдействие посредством сплотяващата мощ на спорта.
 Министър Кузманов награди Рухан Расим за бронзовия орден от Европейското състезание по битка до 23 година
Министър Кузманов награди Рухан Расим за бронзовия орден от Европейското състезание по битка до 23 година

Почетен плакет от министър Кузманов получи и треньорът Ангел Тодоров



Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР