Мини прасенцата са много чистоплътни животни, затова те доста рядко

...
Мини прасенцата са много чистоплътни животни, затова те доста рядко
Коментари Харесай

Съвети при къпане на мини прасенце

Мини прасенцата са доста чистоплътни животни, по тази причина те много рядко имат потребност да се къпят. Това обаче не значи, че вашите питомци не могат да се любуват на къпането и да получава същински наслаждение от процеса.

Ако вашият любим има добра кожа и четина, тогава не го лишавайте от тази приятна водна процедура за тях. Помнете обаче, че прекомерно честото къпане на мини прасенцето може да докара до сухота на кожата, което е доста неприятно положение.

Съвети при къпане на мини прасенце

Можете да къпете любимеца си по друг метод, а и според от размера и характера на мини прасенцето. Например, през летните месеци може да напълните дребен басейн на терасата си или в двора, като водата би трябвало да е прохладна, а не студена, с цел да не настине мини прасенцето.

Докато то се любува на водната процедура, можете да го изкъпете с шампоан за животни и да го измиете елементарно. За да занимавате животното и да го изкъпете без проблеми, можете да му хвърлите някакви дребни лакомства във водата.

Това важи за къпането на мини прасенца, които са дребни, обществени и спокойни по темперамент.

Душът е отлична опция за по-големите декоративни породи. Отначало би трябвало да ги приучите към самото помещение, където ще къпете питомеца си, с цел да не се стресират. За да извършите това, можете да им давате храната няколко дни в банята.

Така ще видят и ще схванат, че това не е рисково и няма от какво да се тревожат. При идващото хранене на мини прасенцето, просто пуснете лека струйка вода. Постепенно мини прасенцето ще свикне към това и ще можете да го къпете умерено.

Ако пък имате доста дребна порода, тогава можете да я къпете напряко във ваната. Задължително сложете нещо в нея, с цел да не се пързаля животното и да не може да се травмира. Водата би трябвало да напълно леко прохладна, само че не и студена. След водната процедура изсушете мини прасенцето бързо, с цел да не настине.

Декоративните породи нямат никаква неприятна миризма и чисти физиологично не се постанова да ги къпете постоянно. Ако обаче животинката харесва този развой, тогава няма нищо неприятно да вършиме водни процедури, като е желателно това да не се случва по-често от 2 пъти на седмица, с цел да не стане кожата на прасето суха.

След вана можете да им подстрижете козината на копитата, като това би трябвало да се прави 3-4 пъти на година и един път на половин година е значимо да им чистите ушите. Отличен вид е, в случай че имате вила или къща с двор, където можете да заведете мини прасенцата през лятото.

Когато е топло, можете да слагате няколко легена с чиста вода, където прасенцата да се пръскат и да се разхлаждат в горещото време.

Грижите за мини прасенцето са същинско наслаждение и не са по-сложни от развъждането на куче. Те са доста интелигентни и чистоплътни животни, тъй че няма да имате проблем с това.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР