Миналият сезон доведе до огромен пробив в ранглистата за Камерън

...
Миналият сезон доведе до огромен пробив в ранглистата за Камерън
Коментари Харесай

Нори отново намери топ формата си на американския хард и е шампион в Делрей Бийч!

Миналият сезон докара до голям пробив в ранглистата за Камерън Нори, който започва акцията си отвън топ 50, като най-после даже имаше опция да дебютира на финалния Мастърс в Торино. Това значително стана допустимо, откакто британецът стигна до неочакван успех в Индиън Уелс, а наподобява твърдите кортове в Съединени американски щати пасват чудесно на неговия жанр, тъй като през днешния ден левичарят стигна до ново отличие на американския хард. Въпросният триумф пристигна на конкуренцията в Делрей Бийч, където топ поставеният прекъсна поредицата на Райли Опелка от седем следващи победи и справедливо се поздрави с купата - 7:6(1) 7:6(4).

Световният номер 13 несъмнено имаше игрово преимущество, което обаче не намираше метод да материализира, тъй като локалният представител пласираше неспасяеми сервиси всякога, когато беше заплашен от пробив и поддържаше салдото в резултата. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който нещата не се трансформираха и по-високоранкираният състезател сподели сериозното си преимущество на посрещане, с цел да поведе в обособените сетове.

Втората част даде чувството, че може да завърши предварително, защото тялото на колоса изглеждаше готово да се разпадне и многото изиграни мачове несъмнено към този момент натежаваха, съдейки по влошеното му напредване върху настилката. Все отново американецът не спираше да сервира на доста високо равнище и Нори още веднъж не откри метод да реализира брейк, тъй че още веднъж трябваше да бъде изигран дълъг 13-ти гейм.

В него Опелка сподели изненадващо позитивен език на тялото и непроменяемо печелеше точките на лично подаване до 4:3 в негова изгода, единствено че оттова насетне британецът вкара всичките си ретури в отсрещното поле и контролираше обстановката от дъното на корта, осигурявайки си подобаващ трети трофей от ATP Тура!

Cam wins his 3rd Crown!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР