Миналата седмица , че ключови членове на правото на ЕС

...
Миналата седмица , че ключови членове на правото на ЕС
Коментари Харесай

100 000 на протест срещу заплахата Полша да излезе от ЕС

Миналата седмица, че основни членове на правото на Европейски Съюз са " несъвместими " с конституцията на страната.

Поляците, подкрепящи участието в Европейски Съюз, участваха нощес в митинги в цялата страна на фона на опасенията, че това решение може да провокира изключването на страната от Европейски Съюз. Начело на митингите застана Доналд Туск.
 Шок от Полша: Първа стъпка към овакантяване на Европейски Съюз? Шок от Полша: Първа стъпка към овакантяване на Европейски Съюз?
Европейските институции „ надвишават своите пълномощия, а редица европейски контракти не дават отговор на главния полски закон “...

Организаторите обявиха, че митингите са се провели допълнително от 100 града, като към 100 000 души са показали единствено във Варшава, написа БГНЕС.

Доналд Туск, някогашен ръководител на Европейския съвет, а в този момент водач на опозиционната партия " Гражданска платформа ", прикани хората да " защитят европейска Полша " на митинга в столицата на страната.

Опозиционни политици, деятели и художници взеха присъединяване в демонстрациите в цялата страна.

След рухването на комунистическия режим през 1989 година Полша се причисли към Европейски Съюз през 2004 година дружно с още няколко страни от Централна и Източна Европа.
 Моравецки: Полша няма да бъде третирана като страна от втора класа в Европейски Съюз Моравецки: Полша няма да бъде третирана като страна от втора класа в Европейски Съюз
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки съобщи през днешния ден, че решението на Конституционния съд на страната му е удостоверило това, което произтича...

Членството в Европейски Съюз остава доста известно, съгласно социологическите изследвания, само че връзките сред Варшава и Брюксел се изостриха, откогато популистката партия " Право и правдивост " (PiS) пристигна на власт през 2015 година Основният спор е широкомащабната промяна на правосъдната система, за която упорстват от PiS. Европейският съюз се притеснява, че тя ще подкопае независимостта на правосъдната власт и ще ощети демократичните свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР