Миналата година САЩ тенденциозно налагаха санкции срещу Иран, а през

...
Миналата година САЩ тенденциозно налагаха санкции срещу Иран, а през
Коментари Харесай

Das Handelsblatt: САЩ не се отказват от усилията си да спрат „Северен поток 2“


Миналата година Съединени американски щати преднамерено постановяваха наказания против Иран, а през 2019 година Белият дом ще насочи вниманието си към Германия, оповестява икономическото списание Das Handelsblatt. Според изданието Вашингтон ще вземе на прицел високо профилираните строителни компании, които поставят тръбопроводите по морското дъно от името на ръководещата плана „ Северен поток-2 “ компания.

Федералното държавно управление в Берлин отбелязва с огромна угриженост, че Съединени американски щати не се отхвърлят от напъните си да спрат строителството на газопровод. В Държавния департамент на Съединени американски щати към този момент са „ изковани “ проектите за налагане на наказания на Германия, а американският дипломат в Берлин Ричард Гренел се нарежда като представител на съперниците на „ Северен поток-2 “. И когато неговата меродавност е незадоволителна, Гренел си оказва помощ със закани. Компаниите, които не престават да вземат участие в „ Северен поток-2 “, „ постоянно са в заплаха, защото глобите са изцяло вероятни “, предизвести американският посланик в изявление за Das Handelsblatt.

При това той изрази убеденост, че компаниите сами ще вземат решение да се откажат от плана. Според информация на редакцията, американците ще се насочат най-много към високо профилираните строителни компании, които поставят тръбопроводите по морското дъно от името на ръководещата плана компания. Засегнати ще бъдат Allseas Group, със седалище в Швейцария, и италианската компания Saipem, покрай Милано. Американските жестове на опасност евентуално ще провокират обилни терзания в двете компании. Според източници от индустрията, главната тежест на работата по „ Северен поток-2 “ е Allseas. Специализираната компания, чиято оперативна база е в Нидерландия, обезпечава „ над 90% " от тръбите за газопровода “. Saipem, въпреки това, към този момент е изпълнила своята част от работата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР