Миналата година Илън Мъск се обзаложи, че за кратко време

...
Миналата година Илън Мъск се обзаложи, че за кратко време
Коментари Харесай

Tesla строи още едно гигантско акумулаторно хранилище в Австралия

Миналата година Илън Мъск се обзаложи, че за малко време ще построи гигантска акумулаторна станция в Австралия. Цялата инфраструктура и масива акумулаторни акумулатори започнаха работят тъкмо 100 дни след началото на плана. В противоположен случай, Мъск трябваше да заплати всичко с персоналните си средства.

След като хранилището стартира работа, администрацията на района заяви, че системата е икономисала десетки милиони долари. На 14 декември 2017 година ненадейно се изключи въглищната електроцентрала Loy Yang A 3. Акумулаторното вместилище на Tesla реагира с 4 секунди по-бързо от аварийна мощ в Куинсланд. Станцията влиза в деен режим от 0 до 100 MW единствено за 140 милисекунди.



Сега сходен план ще се построява в различен регион – в Западна Австралия. Местната администрация е на мнение, че вложенията в акумулаторно вместилище, включено към общата енергийна мрежа, са доста по-изгодни от вложение на средства в обичайната инфраструктура с подстанции и трансформатори. Освен това, по този начин е по-евтино, означи министърът на енергетиката на Западна Австралия.

Двете локални енергийни компании също се включиха и вложиха по $200 000 в новия план.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР