Мина за малко да убие инициатора на благотворителната кампания Капачки

...
Мина за малко да убие инициатора на благотворителната кампания Капачки
Коментари Харесай

Радков от ``Капачки за бъдеще``: За малко да ни убият в Украйна, а ме наричате безродник - Общество

Мина за малко да убие основателя на благотворителната акция " Капачки за бъдеще " Лазар Радков в петък, до момента в който той беше в Украйна, с цел да достави филантропична помощ на потърпевшите от войната. Въпреки че Радков непринудено оказва помощ, той понесе огромно количество рецензии в обществените мрежи, бе наименуван " безродник " и бе упрекнат, че си " прави ПР " на гърба на войната и потърпевшите. 

" Преди два дни за малко не ни умъртви мина. Оттогава до момента прочетох, че съм безродник, че парите от #КапачкиЗаБъдеще отивали за Украйна, че съм бил ревал и че съм си правил ПР. Отговарям напълно в резюме, тъй като считам, че позицията ми би трябвало да е ясна. Бях наименуван безродник, тъй като съм отделил седмица от живота си и съм направил акция да помогнем на хора, някои и без хранителни доставки, тук-там, където доскоро са имали танкове пред къщите и към тях - или напряко върху тях, са падали снаряди ", написа Радков във Facebook.

Той дефинира изказванието, че парите от капачките отивали за Украйна като опорка. " Би трябвало да съм извънредно тъп да го направя, поради, че хиляда пъти съм оповестил, че акцията е ориентирана към здравна техника, че е обвързвана с детското здраве като цяло е и избавяне на животи. На петдесет места съм писал, че акцията за Украйна е характерно за Украйна и сме я създали през Фондация " Каузи Бг ", написа Радков. 

Преди няколко дни фондацията разгласява доклад за събраните дотук средства - 27 921 85 лв.. За първата филантропична задача в Украйна през лятото са изхарчени 5000 лв. и малко персонални финанси, а 14 580 лв. са отишли за закупуването на 15 генератора. Радков е плащал от джоба си за гориво. Така от събраните средства остават общо 8332 лв..

Ето и останалата част от обявата на Лазар Радев в обществената мрежа:

" Това са дарени ПАРИ от хора, умишлено и ИЗРИЧНО за потърпевшите хора в Украйна. Идната седмица ще пусна разпечатки на банковите придвижвания и от двете фондации, тъй като по този начин или другояче при започване на годината е време да го направя. Междувременно ревизираме какви са опциите хората, разпространяващи оскърбителен изказвания, да понесат отговорност.

Отделно бил съм бил театралничил и съм си правил ПР. Няма проблем. Идете вие - да ви гърмят мини върху главите и си правете колкото желаете ПР. Аз бях изцяло наясно къде отивам и четвъртък, преди да тръгнем към Харковска област имах едно изключително чувство и писах на няколко близки другари, че ходя на едно място и мисля да се върна, само че в случай че не се, да знаят, че ги обичам, почитам и се веселя, че имаме общи мемоари. Единият го помолих, в случай че не се върне, да ми прегледа документите на компютъра и да продължи акциите и проектите за нови такива, които имам.

Съвсем скоро се прибирам в България и не преставам с идеите, които движа - пета детска кола за спешна помощ, втора планинска, образование на най-малко 10 хиляди възпитаници на първа помощ. И освен. Имам концепция по какъв начин да провеждам постоянни медицински прегледи за възрастните хора по селата.

Мислех да завършвам за акцията за Украйна, само че след гърмежа, който съвсем падна върху нас, и след всички неща, които прочетох за себе си, ще продължа да отстранявам 1-2% от времето си да оказвам помощ И на потърпевшите и нуждаещи се хора в Украйна.

Запомнете - човек в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай НЕ ТРЯБВА да се огъва пред лъжите, операциите и обидите. Особено когато знае, че оказва помощ на хора, които имат потребност от помощ. "

" Лазар Радков - индивидът зад самодейността " Капачки за бъдеще " - отишъл в Украйна с благотворителна цел и за малко да стане белята – блъснал ги шрапнел. И внезапно всевъзможни хора, които цялостен живот не са си мръднали задниците, с изключение на когато жена им им сипе ракия и нареже киселото зелье, стартират да пишат –



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР