"Мина еуфорията и трябва да се направи реален анализ на

...
"Мина еуфорията и трябва да се направи реален анализ на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Нищо конкретно не се случи по темата Западни Балкани. Имаше само добри пожелания

"Мина еуфорията и би трябвало да се направи действителен разбор на Срещата на върха ЕС-Западни Балкани. Тази среща е естествена и хубава, въпросът е какъв е резултатът. Хубавото е, че имаше срещи сред Гърция и Македония, сред Сърбия и Косов, само че нищо съответно не се случи по тематиката Западни Балкани. Имаше единствено положителни пожелания. Фактът, че ни се понижава бюджетът за кохезия с 5% също не беше упоменат. ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която бе посетител в предаването "Тази заран " по БТВ и разяснява вчерашната Среща на върха ЕС-Западни Балкани.
"По тематиката конкуретноспособност също съумяха да ни ударят. Говоря за "пакет подвижност " и превозвачите. Трябва да търсим съидейници по тази тематика, тъй като в Европарламента си вървят гласувания и България може да пострада. Манфред Вебер пристигна и съобщи, че всички депутати на ЕНП ще поддържат България, а в това време неговите хора гласоподават против България. От тази Среща на върха нямаше съответен резултат. Чака ни доста работа идващите години, както тук на Балканите, по този начин и в Европа. Според мен тук европейските водачи демонстрират едно лице, само че нещата стоят по напълно друг метод ", съобщи Нинова.
"Нашата позиция е, че страната би трябвало да има основна роля в покупко-продажби касаещи националната сигурност. Според мен, комисията за ЧЕЗ съумя да реализира резултати и не беше ялова. Стана ясно, че "Инерком " няма опция да закупи ЧЕЗ. Имаше действителни констатации. Една от тях е, че "Инерком " нямат финансовите благоприятни условия да вземат участие в такава договорка. В резултат на натиска на Българска социалистическа партия успяхме да променим енергийния закон и КЕВР към този момент може да управлява сходни покупко-продажби. За това през днешния ден внасяме подписката за ЧЕЗ, която събра над 200 000 подписа, и ще настояваме КЕВР да приключи тази договорка. Ще предложим забранителен лист с държавни и общински предприятия, за които няма да могат да се вършат такива тъмни и подмолни покупко-продажби ", разкри тя.
"БСП не си е трансформирала мнението и сме безапелационни, че АЕЦ "Белене " би трябвало да се строи. България загуби доста време по този план. Категорични сме също по този начин, че страната би трябвало да взе участие в този план, което не изключва частния вложител ", сподели още тя.
"Досегашното управление на Българска социалистическа партия ми коства доста борби от всевъзможен тип. Не желая да си давам оценка. Исках да трансформира партията, с цел да покажа, че страната също може да бъде изменена и има опция. Никога не съм смачквала вътрешната съпротива. Категорично беше положително решение, че не направихме необятна коалиция с ГЕРБ. В момента виждате какво се случва - всичко е разпад и съсипия. В ръководещата коалиция всеки върви по собствен път. Това споделих и на Красимир Каракачанов при нашата среща - продължаваме да желаеме оставката на това държавно управление, тъй като то носи отговорност ", приключи Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР