Millennium Estoril Open, полуфиналФрансис Тиафо – Себастиан Корда 4-6, 7-6(2),

...
Millennium Estoril Open, полуфиналФрансис Тиафо – Себастиан Корда 4-6, 7-6(2),
Коментари Харесай

Тиафо спаси 3 мачбола за обрат срещу Корда и финал в Ещорил


Millennium Estoril Open, полуфинал
Франсис Тиафо – Себастиан Корда 4-6, 7-6(2), 6-4


Франсис Тиафо направи един от най-впечатляващите обрати през сезона като избави три мачбола, с цел да победи сънародника си Себастиан Корда и да стигне до финала на АТР 250 шампионата в Ещорил.

Петият в схемата губеше със сет и 2-5 във втората част преди да стигне до крайния триумф след 4-6, 7-6(2), 6-4. Така той доближи до втория си край в Ещорил след този през 2018-а, когато загуби от Жоао Соуса. В неделния следобяд американецът ще опита да стигне до трофея в Португалия като за задачата ще би трябвало да преодолее съпротивата на аржентинеца Себастиан Баез.

Тиафо проби първи, само че от 2-4 Корда реализира поврат в сета. При 5-2 във втората част по-младият от двамата изглеждаше на минути от успеха. Още в осмия гейм той отрази един мачбол, а по-късно при 5-4 се измъкна в още два случая при мачбол на противника.

В последвалия тайбрек Тиафо заигра доста по-освободено и закономерно стигна до триумфа след 7-2 точки.

В решителния сет двамата си размениха по един пробив, а при 5-4 за противника Корда не устоя и позволи пробив на 0, който постави завършек на дуела.

В другия полуфинал Баез победи Алберт Рамос-Виньолас след 6-3, 6-7(7), 6-0 и по този начин ще спори за дебютната си АТР купа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР