За момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното

...
За момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Към момента има само четири сигнала за нарушаване на изборното законодателство

За момента има единствено четири сигнала за нарушение на изборното законодателство и на политическите права на жителите. Два от тях са свързани с вероятно пазаруване на гласове, а останалите – за други нарушавания, свързани с изборния развой.

Това сподели служебният министър на вътрешните работи при започване на Национално заседание за идните избори на 9 юни. То се организира в постройката на Главна дирекция „ Национална полиция “. Съставени са шест предупредителни закона от Закона за Министерство на вътрешните работи (МВР). Няма формирани досъдебни производства, сподели още министърът. 

Водещ принцип в работата на Министерство на вътрешните работи е одобряването на върховенството на закона и взаимоотношението с гражданското общество. Наша отговорност е гарантирането на сигурността и опазването на публичния ред, за спокойното протичане на изборите за Народно заседание и членове на Европейския парламент, разяснява Стоянов, съобщи Българска телеграфна агенция. Важно е да създадем оптимална организация за осъществяването на главните задания, които ни предстоят в интервала на подготовката и произвеждането на изборите, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР