Милиони хора могат да умрат от глад, ако Русия не

...
Милиони хора могат да умрат от глад, ако Русия не
Коментари Харесай

Италия: Морската блокада на Украйна може да убие милиони от глад

Милиони хора могат да умрат от апетит , в случай че Русия не прекрати блокадата на украинските пристанища. За това предизвести италианският външен министър Луиджи Ди Майо, докато беше хазаин на диалози на министрите от Средиземноморието по отношение на продоволствената рецесия.

Следващите седмици ще бъдат решаващи за справяне със обстановката “, сподели Ди Майо след виртуална среща с Турция, Ливан и останали страни, както и ръководителя на G7- Германия и на Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации.

„ Искам да го кажа ясно: чакаме точни сигнали от Русия , тъй като блокирането на износа на зърно значи да се държат като заложници и да се осъдят на гибел милиони деца, дами и мъже ", съобщи Ди Майо. 

Корабите, заредени със зърно, остават блокирани в Украйна , която преди съветската инвазия беше считана, като международна износителка на царевица, пшеница и слънчогледови зърна.

Ливанският външен министър Абдулах Боу Хабиб сподели по време на срещата, че повишаващите се цени на горивото и други съществени артикули ускоряват рецесията в страната му.

„ Войната в Украйна би трябвало да спре на всяка цента “ сподели той, добавяйки, че в случай че не спре „ засегнатите страни, би трябвало да бъдат притиснати да разрешат безконтролен експорт на зърно и други артикули без забавяния “.

„ Светът не може към момента да бъде на милостинята на военни рецесии в Европа или други райони на света “, добави ливанският външен министър. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР