Милиони граждани и туристи в държавите на Средиземно море бяха

...
Милиони граждани и туристи в държавите на Средиземно море бяха
Коментари Харесай

Горещата вълна „Цербер“: Как Гърция се справя с жегите?

Милиони жители и туристи в страните на Средиземно море бяха подложени на изгарящи температури тази седмица. Още в четвъртък – първият от трите най-горещи дни, в гръцкия град Лариса беше измерена температура от 42°, а в други 26 метеорологични станции бяха регистрирани над 40° .

44-годишен строителен служащ умря в Италия

С дрон с топлинна камера в централната част на гръцката столица Атина бяха измерени температури над 60° на балкони и наоколо до асфалт.

На Акропола туристи доброволци всеки ден раздават повече от 20 000 безвъзмездни бутилки вода на чакащите. Въпреки това имаше и колабирали туристи.

В Хърватия локалните избраха калните бани

В Пелопонес фермери алармираха, че продукцията им домати безусловно ще се свари и бързаха да я приберат.

В доста държавни институции заради липса на климатизация се наложи да се прекратят работа още в 12 ч., а някои от държавните чиновници донесоха персоналните си вентилатори.

В Солун, където температурите са обичайно по-ниски, даже вечерите са тежки на фона на високата мокрота. Затова и по крайбрежната улица не беше необичайност гледката на хора облечени единствено с бански костюми.

Вижте препоръките на БЧК

За справяне с топлината общините пуснаха в употреба климатизирани зони, които работят от 8 ч. до 20 ч. А в помощ на бездомните обществени служащи, медицински сестри и психолози, са разполагаем всекидневно, работейки на улицата и предлагайки пълноценна храна, бутилки с хладка вода и неща от първа нужда.

Специални грижи се поставят и за животните. Община Атина е сложила 150 поилки в кварталите на града.

В 16 области у нас се чака температурите да надвишават 40 градуса

Чрез приложение на телефона всеки в Гърция може да реши какво е равнището на температурния стрес , на който е подложен съгласно своята локация.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР