Милиони души по цял свят предпочитат кафето пред всяка друга

...
Милиони души по цял свят предпочитат кафето пред всяка друга
Коментари Харесай

Знаете ли, че можете да правите и други неща с кафето, освен да го пиете?

Милиони души по целия свят избират кафето пред всяка друга напитка. В реалност, има доста благоприятни условия за избор - еспресо, със или без мляко, горещо или студено... Но това, което е още по-впечатляващо, е, че напитката намира необятно приложение освен в кухнята, само че и отвън нея. И не, това няма нищо общо с нейната консумация. Представяме ви лист с нещата, които може да вършиме с кафето, с изключение на да го пиете.

1. Дезодорант за ръце

Използвайте наслойка от кафе, с цел да премахнете неприятната миризма от лук и чесън по ръцете. Просто нанесете върху кожата и втрийте. Накрая отмийте и подсушете.

2. Маска за лице

Освен необикновен мирис и изтънчен усет, кафето има редица преимущества. То оказва помощ за унищожаване на мъртвите кожни кафези и забавя процесите на прибързано стареене, защото съдържа огромно количество антиоксиданти. Кафето е един от най-хубавите артикули за кожата. Ето по какъв начин може да си приготвите маска с негова помощ.

Смесете 1 чаена лъжица сода за самун и 2 супени лъжици наслойка от кафе. Добавете малко вода и разбъркайте добре съставките. Нанесете върху авансово почистена кожа и оставете да работи 20 минути, след което отмийте с хладка вода. Подсушете и използвайте хидратиращ крем. Резултатите могат да бъдат видяни незабавно.

3. Освежител за ледник
Трябва ви единствено свещ, с цел да разберете дали медът е същински
Предлагаме ви един елементарен метод за разграничаването на същинския мед  от подправения. Всичко, което ви е належащо за реализиране н...
Прочети повече
Вероятно сте попадали в сходна обстановка - отваряте хладилника и усещате миризма, която подсказва, че нещо неправилно се случва с него. Силните аромати на риба и пикантни храни мъчно могат да бъдат отстранени. Но по какъв начин да се справите с тях?

Поставете чаша с наслойка от кафе в хладилника. Този естествен артикул всмуква неприятната миризма и освежава въздуха по бърз и наличен метод.

4. Антицелулитно средство

Голяма част от антицелулитните кремове имат обща съставна част. Това е кофеинът. Основният проблем е, че тези козметични артикули са доста скъпи. Затова, в случай че имате кафе вкъщи, за какво да не се възползвате от него?

Може да приготвите свое антицелулитно средство като комбинирате наслойка от кафе с кокосово масло. Нанесете върху засегнатата зона с леки и масажиращи придвижвания в продължение на няколко минути. Накрая отмийте с топла вода. Това е превъзходен метод да се справите с " портокаловата " кожа и да рециклирате кафето.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР