Милиарди найлонови торбички попадат директно в околоната среда като непреработени

...
Милиарди найлонови торбички попадат директно в околоната среда като непреработени
Коментари Харесай

Инженери от САЩ превръщат найлоновите торбички във влакна за дрехи

Милиарди найлонови торбички попадат непосредствено в околоната среда като непреработени боклуци. Това вреди на природата, на рибите, на птиците и това е проблем, на който би трябвало да намерим решение в най-скоро време.

За благополучие, инженери от Масачузетския софтуерен институт в САЩ откриха ново приложение на найлоновите торбички. Оказва се, че с помощта на нова технология от тях могат да се вършат нишки за направата на облекла, които да извличат непотребната влага от тялото, оповестява уеб сайтът Физ.орг.

В началния стадий инженерите са основали нишки от полиетилен и са ги съединили в прежда. Те са създали по този начин, че празнините сред влакната да образуват " капиляри ", по които водните молекули да се оттичат от тялото.

Оптималният диаметър на полиетиленовите нишки за приемането на преждата е изчислен благодарение на компютърни симулации. В бъдеще това ще разреши на учените да разработят полиетиленова тъкан с още по-голяма успеваемост в отвеждането на непотребната влага от тялото.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР