Милиардерката Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия, е

...
Милиардерката Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия, е
Коментари Харесай

Планът на най-богатата австралийка да спечели от пазара на електромобили в Европа

Милиардерката Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия, е решена да завоюва от зеленото бъдеще на Европа. Бизнес дамата, която съумява да забогатее с помощта на бизнеса на татко ѝ в минната промишленост, в този момент е решена да влага в огромен план за рандеман на литий в Германия.

Разработването на находището има за цел да обезпечи основния за производството на акумулатори за електрически автомобили метал, който ще бъде все по-търсен от автомобилната промишленост.

Според Bloomberg компанията Hancock Prospecting Pty, която е благосъстоятелност на Райнхарт, ще стане вложител във Vulcan Energy Resources със закупуването на акции в размер на 120 милиона австралийски $ или 92 милиона американски $.

Това ще бъде първичното влагане, като в бъдеще присъединяване на австралийското сдружение в плана може да бъде увеличено. Очаква се всички нужни изследвания, преди добивът да стартира, да бъдат подготвени до 2022 година.

Компанията Vulcan, която също се търгува на борсата в Австралия, се надява да извлече изгоди от възходящото търсене на литий в Европа, която работи интензивно за това да понижи зависимостта си от доставките на акумулатори от Азия.

Според първичните изследвания залежите в находището в Офенбург, което от Vulcan ще създават, са изчислявани на 2,8 милиарда евро или 3,4 милиарда щатски $ преди облагането с налози.

Джина Райнхарт, която е най-богатият човек в Австралия с чисто положение от близо 30 милиарда $, търси благоприятни условия да завоюва положителни позиции на пазара на литий, откакто цената на метала започнаха да се възвръщат след тежката 2020 година. Стойността на литиевия карбонат е повишена с 37% единствено през януари, което беше най-големият месечен пик от декември 2015 година насам.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР