Kaufland България завърши мащабните ремонтни дейности по възстановяване на оригиналния

...
Kaufland България завърши мащабните ремонтни дейности по възстановяване на оригиналния
Коментари Харесай

Централни хали отварят врати на 23 май след инвестиция на Kaufland за 50 млн. лева

Kaufland България приключи огромните ремонтни действия по възобновяване на истинския тип и функционалности на постройката на Централни хали в София и тя ще отвори порти за гости на 23 май, оповестиха от сдружението.

Общата стойност на инвестицията надвишава 50 млн. лв.. Проектът за вдъхването на нов живот на емблематичната постройка беше съгласуван напълно с рекомендациите на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерство на културата, напомнят от Kaufland.

Реставрираният " Покрит пазар " на София ще работи за клиенти всеки ден, като посетителите ще имат избор от близо 15 000 артикули, множеството от които от български снабдители и производители . Общо над 170 са българските снабдители на месо, риба, млечни храни, самун и плодове и зеленчуци, които ще показват стоката си под покрива на Централни хали.

Панорамна тераса с панорама към цялостния размер на постройката ще изкушава клиентите с спомагателни оферти от сладкарница " Неделя ", обичайна готвена българска кухня от RepEat, колбаси и артикули от австрийската кухня от Wurststrasse и Obento Sushi с богатия си подбор от суши, нудли, пролетни рулца и гьоза.

В непосредствена непосредственост до едно от най-модерните пространства за история и просвета у нас ще бъдат ситуирани най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior. 

Ще има и зона за срещи с вкусни изкушени, където ще могат да бъдат открити италиански деликатесни артикули от марката Amo La Vita, който ще бъде трансфорат скоро в първото заведение на територията на Kaufland, предлагащо винени артикули, тапаси, сандвичи и други На това равнище ще е ситуирана и Pizza Lab, както и зона за услуги с обекти на Yettel, A1, Easy Pay, както и Joy Optics със засилен подбор в предложенията си за деца.
 Снимка 664798
Източник:

За началото на ремонта на Централи хали беше оповестено още в края на 2022 година, а в края на ноември предходната година от Kaufland осведомиха, до каква степен е стигнала реконструкцията и модернизацията. Kaĸтo e извecтнo, пpeди пoвeчe oт гoдинa eмбeлeмaтичнaтa cгpaдa бeшe пpидoбитa oт гepмaнcĸaтa тъpгoвcĸa вepигa Каuflаnd Бългapия, ĸoятo ocъщecтви peмoнтa й.

Ha пpaĸтиĸa peмoнтнитe и pecтaвpaциoнни paбoти ca зaпoчнaли при започване на лятото предходната година, посочи тогава изпълнитeлният диpeĸтop нa Каuflаnd Бългapия, Ивaн Чepнeв. Щo ce oтнacя дo вътpeшнocттa нa cгpaдaтa, към началото на декември 2023 година бешe възcтaнoвeн цялостният oбeм нa ocнoвнaтa зaлa, ĸoйтo възвpъщa вeличиeтo нa cгpaдaтa, ĸaтo ca пpeмaxнaти пaвилиoнитe и тepacитe, нecъoтвeтcтвaщи нa opигинaлния пpoeĸт нa apx. Hayм Topбoв.

Към оня миг бяха зaвъpшeни pecтaвpaциoннитe дeйнocти пo двe oт фacaдитe нa cгpaдaтa, както и цялocтнa пoдмянa и възcтaнoвявaнe нa пoĸpивa и ocвeжaвaнe нa xapaĸтepнaтa мeтaлнa ĸoнcтpyĸция, изpaбoтeнa в лeяpнитe нa Гycтaв Aйфeл пpeз 1909 година. Беше осъществена преди месеци pecтaвpaция и нa двaтa чacoвниĸa.
 Софийските Централни хали стават
Софийските Централни хали стават " Кауфланд " до няколко месеца

Търговската верига реконструира емблематичната постройка, запазвайки достоверността й
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР