Милиардерът Илон Мъск смята, че влизането на Украйна в НАТО

...
Милиардерът Илон Мъск смята, че влизането на Украйна в НАТО
Коментари Харесай

Илон Мъск: Влизане на Украйна в НАТО e началото на филм за ядрен апокалипсис

Милиардерът Илон Мъск счита, че влизането на Украйна в НАТО ще бъде началото на филм за нуклеарен апокалипсис.

" Това безусловно е началото на филм за нуклеарен апокалипсис ", написа милиардерът в обществената си мрежа X под обява с видеозапис на тирада на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и украинския външен министър Дмитро Кулеба, по време на която ръководителят Държавният департамент съобщи, че Украйна " ще стане член на НАТО ".

Мъск приложи към коментара си линк към фрагмент от игралния филм " Денят след " (1983) с фрагменти от измислена нуклеарна война сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, разяснява " Фокус ".

В сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг повтори, че Украйна би трябвало да стане член на Алианса, само че сподели, че не знае по кое време ще стане това.

През септември 2022 година Украйна подаде молба за ускорено присъединение към НАТО, а на срещата на върха на алианса във Вилнюс през юли 2023 година получи уверения, че ще бъде призната, " когато бъдат изпълнени нужните условия ". Не е посочена дата за приема й в Брюксел.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР