Израелската армия укрепва позициите си в Ивицата Газа, привидно преди

...
Израелската армия укрепва позициите си в Ивицата Газа, привидно преди
Коментари Харесай

Между заплаха и възможност, какви са опциите на Израел в Газа?

Израелската войска укрепва позициите си в Ивицата Газа, видимо преди дълго телеграфирано нахлуване против Рафах и бригадите на Хамас, за които твърди, че участват там.

Населението на Рафах набъбна, откакто стотици хиляди обезверени фамилии, бягащи от останалата част на Газа, потърсиха заслон от безмилостните офанзиви на Израел.

Южният град не беше пощаден от израелските офанзиви от въздуха, защото Израел заплашваше седмици наред да го нахлуе по суша, предизвиквайки интернационалните опасения по отношение на евентуалното влияние върху палестински цивилни там.

Под напън от своите съдружници в Съединените щати и Запада, както и от прилежащия си Египет, Израел наподобява е разрешил построяването на бежански лагер в Хан Юнис, северно от Рафа.

Съобщено е, че към 40 000 палатки са закупени от Израел, до момента в който други с незнаен генезис към този момент са сложени отвън Хан Юнис. Как 1,4 милиона души ще бъдат настанени в тези палатки остава неразбираемо, както и детайлностите от израелското...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР