Милена Тодорова зарадва изключително много феновете на биатлона в България

...
Милена Тодорова зарадва изключително много феновете на биатлона в България
Коментари Харесай

Милена Тодорова направи нещо невиждано от 14 г. в българския биатлон

Милена Тодорова зарадва извънредно доста почитателите на биатлона в България със солидното си и обещаващо навлизане при дамите.
Момичето от Троян избухна на международното за девойки с медали и от трите самостоятелни дисциплини, а на последвалото го за дами реализира класирания, които преди този момент звучаха като положителни пожелания. Това дружно с чудесно показване в последния за нея кръг от международната купа докара до място в крайното класиране, което България не бе имала при дамите цели 14 година
 Сезонът в биатлона: крачка обратно за мъжете и лъч вяра при дамите Милена приключи на 47-ата позиция в общото нареждане за огромния бистър глобус, което значи, че единствено 46 биатлонистки от целия свят са се показали по-добре от нея през акцията. Тя натрупа със страхотните си класирания 106 т. За последно през сезон 2005/2006 българки имаха по-добро показване от това.

Първата, несъмнено, е единствената олимпийска шампионка на България от зимни игри Екатерина Дафовска. В гореспоменатата акция, която бе последна за нея, чепеларката финишира на 27-о място в крайното класиране на международната купа с 217 т. На 11 позиции след нея се подреди Павлина Филипова, която набра 117 т. В идващите 3 сезона берковчанката зае съответво 53-о, 63-о и 62-о място за край на кариерата в класирането за международната купа.

В идната декада най-предна позиция в крайното нареждане записа Емилия Йорданова. Приключилата предишното лято с биатлона троянчанка приключи 64-а сезон 2012/2013. Така Милена усъвършенства със 17 места нейното достижение.

А преди началото на актуалната акция Тодорова не бе спечелила нито една точка за международната купа. Със 171 свалени цели от 214 опита българката има 79 % успеваемост в стрелбата. В стартовете за международната купа топрезултатът на Милена е 18-о място. На международното за дами пък записа 17-о. В Антхолц-Антерселва (Ит) тя влезе в точките във всички стартове, което обезпечи влиятелно присъединяване в елитния всеобщ старт.

На международното за девойки в Ленцерхайде (Швейц) пък българката се окичи със сребърен и 2 бронзови медала.
" 24 часа "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР