Милена Миткова пропусна да донесе втори медал на България от

...
Милена Миткова пропусна да донесе втори медал на България от
Коментари Харесай

Три четвърти места за българите днес на Балканиадата по лека атлетика

Милена Миткова пропусна да донесе втори орден на България от Балканиадата по лека атлетика, която се организира в Кралево (Сърбия), откакто се подреди 4-а в скока на дължина при дамите.

Миткова приключи с резултат 6.37 метра, които ги скочи още от първия си опит. Балканска шампионка стана Милица Гардашевич от Сърбия, която стъпи най-високо на стълбичката с медалистите след 6.91 метра. Второто място е за Филипа Квитен от Кипър с 6.42, а трета е Нея Филипич от Словения с 6.40. В същата дисциплинираност на 6-о място се подреди още една българка – Галина Николова с резултат 6.10 метра.

4-ото място на Миткова е едно от трите сходни достижения на български лекоатлети на Балканския шампионат през днешния ден.

Преди нея Иво Балабанов също беше доста покрай орден в бягането на 3000 м с трудности. Нашият играч приключи с 9:02.23 минути. Шампион стана Тобиас Ратингер от Австрия. Втори и трети са представителите на Турция Тургай Байрам и Ерсин Текал, като втория приключи на секунди и половина преди Балабанов.

Другото четвърто място е на Марк Славов, който остана в подножието на медалите на копие. Бившият другар на фолкзвездата Сузанита заби копието на 70.51 метра, резултат от третия му опит. Александру Михайца Новак от Румъния завоюва златото с 80.57 метра, а след него са Йоанис Киризияс (Гърция) със 76.54 и Анже Дурява (Словения) с 72.91. Славов направи фаул при четвъртия си опит, а в петия и шестия си опит направи опити под 70-те метра.

При това състояние българската делегация се връща от прилежаща Сърбия единствено с един орден и това е среброто на Тихомир Иванов на скока височина при мъжете от през вчерашния ден.

Георги Начев се подреди на 5-о място в тройния скок при мъжете с 15.94 метра, реализиран резултат от петия му опит в надпреварата. Титлата от Балканското състезание е за Неджати Ер от турския тим с 16.58 метра. От другите българи добър резултат реализира Евгени Енев, който приключи на 6-о място в овчарския скок с преодолени 5.00 метра. В Кралево българският скачач направи единствено един сполучлив опит. Той започва с 5.00, които преодоля от третия път, а по-късно направи три фаула на 5.10 метра.

В бягането на 3000 метра при мъжете Иван Андреев остана на 5-о място с резултат 8:47.59 минути. Шампион на полуострова е Елзан Бибич от Сърбия с 8:11.42, а в дистанцията участваха шестима спортисти. На 200 метра при мъжете Слави Мутафов е 13-и с 21.53 секунди.

В десотобоя при мъжете Крум Захариев се провали в овчарския скок като направи три нули на началната височина от 3.20 и това го извади от надпреварата. Деян Гемижев хвърли диска на 55.08 метра в своята дисциплинираност, което му обезпечи 9-о място от 13 състезатели. Шампион е Мартин Маркович от Хърватия с 62.32 метра.

При дамите Кристен Радуканова приключи на 6-о място на 200 метра с резултат 23.65 секунди, което е нейно най-хубаво достижение през сезона. Иначе младата видинчанка изостана на 0.204 секунди от победителката Оливия Фотопулу (Кипър).




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР