Милен Максимов, БерлинЗа откриването на традиционното изложение Зелена седмица“ из

...
Милен Максимов, БерлинЗа откриването на традиционното изложение Зелена седмица“ из
Коментари Харесай

„Зелена седмица“ в Берлин – окървавена Украйна далеко, далеко…

Милен Максимов, Берлин

За откриването на обичайното ревю „ Зелена седмица “ из центъра на Берлин през днешния ден се точат многохилядни протестни шествия и демонстрации.
Бучене на трактори, гърмящи барабани и квичащи зурни, истерични викания на екологични деятели, великански картонени модели на умрели пчели и измъчени в оборите майки-свинки, на топящи се глетчери и на злоупотребени в лабораторни опити животни. 

Гръмогласни претенции и плакати 

да се обърне внимание на богатството на селскостопанските животни, на насекомите, таралежите и къртиците, да се „ избави климата “ и да се обезпечи биологично чиста храна на планетата...

И нула цяло и нула стотни интерес към вилнеещата на по-малко от хиляда километра самозащитна война на украинския народ!
Да се избавят животните и климата е несъмнено благородно и належащо, по това спор няма!
Но защо 

възмущението от геноцидалната война на Русия е така маргинално

 тук? Защо даже и една хилядна от хората на днешните екологични митинги не се събира пред руското (пардон, руското) посолство на бул. „ Унтер ден Линден “ в Берлин, с цел да изкаже възмущението си от военните закононарушения на кремълската бандитска клика?

Какво се случи с младежта на Германия, че демонстрира по този начин изборно липса на емпатия, пренебрегва кърваво, всеобщо, незаслужено принуждение, че се бои от световни опасности в бъдещето, а даже обикновеното й възприятие за самозапазване през днешния ден е глухо за тропащо към този момент съвсем на личната врата зло...?!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР