Миле Китич е известен босненско-сръбски попфолк певец, роден в Босна

...
Миле Китич е известен босненско-сръбски попфолк певец, роден в Босна
Коментари Харесай

Миле Китич пред развод?

Миле Китич е прочут босненско-сръбски попфолк артист, роден в Босна и Херцеговина. Съпруг е на певицата Марта Савич. Популярността му в България е голяма, а концертите му всякога са цялостни и за тях се приказва дълго по-късно.

- Как си обяснявате тази обич на българския народ към вас? С какво успяхте да спечелите правилни фенове в България?

- Не мога да опиша щастието от срещите си с българската аудитория. Всеки път пристигам тук с огромно предпочитание и неспокойствие. Концертите ми постоянно са цялостни и знаят песните ми до една, което ме радва. Земен човек съм и обичам да се срещам от близко със своите фенове.

- На какво се дължи тази дълга кариера без никакъв спад през годините?

- Имам страхотни остарели песни, само че не лежа на това ухо - непрестанно върша и нови, които също се харесват и стават шлагери. Смятам, че на това се дължи триумфът ми и фактът, че нямам никакъв спад през всичките тези 40 години на професионалната сцена.

 undefined

- Сърбите сте известни с безусловната си обич и респект към родните актьори. Дали наш български реализатор би бил признат по този начин, както ние одобряваме вас?

- Малко са българските реализатори, които са известни в Сърбия, само че има такива и ги почитаме. Мога да загатна Галена, Азис, Глория. За Азис мога да кажа, че е правил велики концерти в Сърбия, които са били постоянно цялостни. Но освен сърбите, българите също ни почитат. Няма българин, който да не обича сръбска музика. (смее се)

- След сполучливия дует с Галена бихте ли направил още един с друга наша изпълнителка?

- Галена е моя другарка, с която направихме страхотна ария. И считам по този начин да оставя нещата. Бих направил с мъж, като с Меди, да вземем за пример, с който приготвяме дори такава ария, само че времето ще покаже дали ще се случи или не.

- Замислял ли сте се с какво бихте за занимавал, в случай че не бяхте станал артист?

- Исках да спортувам и бях в такава школа. Но щом хванах микрофона и започнах да пея, забравих за всичко друго. На 20 години започнах да пея. И в този момент на 6 юни ще станат 40 години откогато пея професионално и тогава ще направя огромен концерт в Белград по този мотив. Ще има доста сътрудници, които също ще се качат на сцената с мен. На 1 септември 2022 година ще направя и подобен юбилеен концерт във Варна, където се надявам още веднъж да се забавляваме с българската аудитория.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР