Милан спечели гостуването си на остров Сардиния на Каляри с

...
Милан спечели гостуването си на остров Сардиния на Каляри с
Коментари Харесай

Милан дръпна на върха след два гола на Златан в Каляри

Милан завоюва гостуването си на остров Сардиния на Каляри с 2:0 и си обезпечи виртуалната купа " зимен първенец ". Това се случва за първи път от 9 години насам. Златан Ибрахимович вкара и двете попадения. Шведът не се беше разписвал от ноември, когато получи травма.

Ибрахимович откри от дузпа в седмата минута, отсъдена за нарушаване против него.

Гостите бяха по-активни и в средата на първата част можешха да стигнат до второ попадение, само че Краньо отрази удара от отдалеченост. В 37-ата минута гредата избави Каляри от гол след удар на Калабрия.
 Снимка 514522
Източник:

Милан вкара второ попадение в 52-ата минута. Златан Ибрахимович получи топката от Калабрия на границата на наказателното поле, напредна и стреля. Попадението му беше тествано и доказано с ВАР заради подозрения за засада.

В 63-ата минута Каляри беше покрай почетно попадение посредством Джовани Симеоне, само че Донарума избави. В ответната офанзива Ибрахимович беше покрай хеттрик, само че беше спрян от Краньо.

Четвърт час преди края Милан остана с 10 души на терена, откакто Алексис Салемакарс получи втори жълт картон малко след появяването си на терена.

С човек повече на терена Каляри заигра по-уверено и стигна до две положителни благоприятни условия. Първата беше отразена от Донарума след удар с глава на Алберто Чери. При втората ударът на Лука Чепители с глава се оказа несполучлив.

Така Милан приключи полусезона на върха в класирането. Лошите вести за треньора Стефано Пиоли преди мача с Аталанта от идващия кръг обаче са най-малко три - влезлият като запаса Алексис Салемакерс получи червен картон, Симон Кяер получи травма, а Алесио Романьоли също е навън.

" Росонерите " имат 43 точки с 3 повече от съгражданите с от Интер. Милан завоюва дербито сред двата отбора с 2:1.

Каляри е на 17-о място с 14 точки. Битката за избавяне продължава.
 Интер не получи гол от Ювентус в състезание за първи път от 2010-а година
Интер не получи гол от Ювентус в състезание за първи път от 2010-а година

Това беше и първи триумф за миланци над " Старата госпожа " от септември 2016 година

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР