Милан победи Емполи с 3:1 в мач от 8-ия кръг

...
Милан победи Емполи с 3:1 в мач от 8-ия кръг
Коментари Харесай

Милан се наложи над Емполи след голово шоу в последните секунди

Милан победи Емполи с 3:1 в мач от 8-ия кръг на Серия А. Преди началото на добавеното време росонерите водеха с гол на Анте Ребич. Недим Байрами изравни в продължението, а Фоде Бало-Туре и Рафаел Леао донесоха триумфа на отбора си.

През първото полувреме на стадион " Карло Кастелани " в Емполи първенците бяха по-активни в напред във времето, само че по този начин и не съумяха да материализират натиска си. Гилермо Викарио отрази изстрели на Рафаел Леао и Алексис Салемакерс.

Стефано Пиоли бе заставен да извърши две насилствени смени още преди почивката. Алексис Салемакерс и капитанът Давиде Калабрия се контузиха и бяха сменени от Раде Крунич и Пиер Калулу.

След паузата натискът на росонерите се ускори. Оливие Жиру стреля в напречната греда от директен свободен удар.

Наставникът на гостите бе заставен да направи трета насилствена промяна след контузия на Симон Кяер. Тогава треньорът извърши тройна промяна, като в игра се появи Анте Ребич. Именно нападателят откри резултата, откакто стреля от придвижване след пас на Рафа Леао.

Домакините хвърлиха всички сили в напред във времето и изравниха в първата минута на добавеното време. Недим Байрами възобнови паритета с впечатляващо осъществяване от фаул.

Играчите на Паоло Дзанети си мислеха, че ще измъкнат точка от дуела, само че гостите си върнаха преднината в ответната офанзива. Фоде Бало-Туре стреля от въздуха за 2:1.

В заключителните секунди на конфликта Рафаел Леао оформи крайния резултат. Португалецът бе изведен самичък против вратаря на контраофанзива и с прехвърлящ удар го преодоля.



Милан заема 3-ата позиция в класирането с актив от 17 точки. Емполи се намира на 14-ото място в подреждането със 7 пункта.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР