Милан и Наполи не определиха победител в едно от двете

...
Милан и Наполи не определиха победител в едно от двете
Коментари Харесай

Милан спря Наполи за титлата

Милан и Наполи не дефинираха победител в едно от двете дербита на 32-ия кръг на Серия А. По този метод неаполитанците сведоха до най-малко своите шансове за шампионската купа в италианския шампионат.

Джакомо Бонавентура насочи отдалечен удар в 4-та минута, само че Пепе Рейна внимаваше и избави.

„ Росонерите “ направиха страховит пропуск в 11-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Наполи Никола Калинич стреля с глава, само че изпрати топката настрана от десния дирек на вратата на Рейна.

Лоренцо Инсиние показва забележителните си механически умения в 16-та минута, когато си откри пространство в наказателното поле на Милан и насочи прекрасен удар, само че Джанлуиджи Донарума внимаваше и избави.

Лоренцо Инсиние стреля доста рисково в 35-та минута, а топката мина на сантиметри настрана от левия дирек на вратата на Донарума.

Милан бе доста покрай това да поведе в резултата в 39-та минута, когато след удара на Хакан Чалханоглу топката срещна левия дирек на вратата на Рейна. „ Росонерите “ по-късно съумяха да вкарат гол посредством Матео Мусакио, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Марек Хамшик можеше да изведе Наполи напред в резултата в 50-та минута, само че пропусна от идеална обстановка в наказателното поле на Милан.

Една от дребното благоприятни условия пред тима на Милан през втората част се откри пред Андре Силва в 85-та минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Наполи португалският нападател стреля с глава, само че над напречната греда в навън.

Дербито можеше да има късна развръзка. В добавеното време на срещата се откри съвършена опция пред Аркадиуш Милик, който стреля, само че не съумя да преодолее Донарума, който се намеси решаващо и мазета в корнер.

След това тъждество Наполи продължава да е втори със 78 точки, като изостава на три от водача Ювентус, който е и с мач по-малко. Милан е шести с 53 точки.

Болоня завоюва с 2:0 при семейството си на Верона и по този метод гостите усложниха доста съществено своята позиция в Серия А.

Сасуоло и Беневенто приключиха 2:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР