Микробиолози от университета на Орегон поясниха как да се мият

...
Микробиолози от университета на Орегон поясниха как да се мият
Коментари Харесай

Специалисти разкриха как да се мием ефикасно ръцете

Микробиолози от университета на Орегон разясниха по какъв начин да се мият ефикасно ръцете, с цел да се предотврати увеличението на болестотворните бактерии, заяви Лента като цитира СайънсАлърт.
Учените са на мнение, че множеството хора не почистват деликатно кожата на дланите си от патогенните микроби.
Съществуват две съществени тактики за битка с микроорганизмите, които се развъждат по повърхността на кожата. Първата тактика е обвързвана с понижаване броя на бактериите посредством измиване на мръсотията с вода и сапун. Това е задоволително, с цел да се ограничи рискът от инфекциозна диария.
Втората тактика планува по-ефикасно заличаване на микробите благодарение на артикули, съдържащи антибактериални субстанции - хлор, пероксид, триклозан.
Антибактериалните препарати обаче способстват за поява на устойчиви болестотворни бактерии и могат да увредят здравето. Установено е, че веществото триклозан, съдържащо се в сапуни, пасти за зъби и дезодоранти, трансформира хормоналния баланс у животните.
Специалистите предлагат ръцете да се овлажнят с вода и да се нанася сапун върху кожата в разстояние на 20-30 секунди, преди да се измият и да се избършат с хартиени кърпички.
В случай че не се разполага със сапун и вода, би трябвало да се употребява дезинфекциращо средство, съдържащо алкохол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР