Микел Артета се надява да върне бившия мениджър на Арсенал

...
Микел Артета се надява да върне бившия мениджър на Арсенал
Коментари Харесай

Артета разкри за разговор с Венгер относно негово завръщане в Арсенал

Микел Артета се надява да върне някогашния управител на Арсенал Арсен Венгер назад на „ Емиратс “ под някаква форма, откакто разкри, че е провел първични диалози за това с него.

72-годишният французин завоюва три трофеи на Висшата лига и седем пъти ФА Къп по време на 22-годишния си престой отпред на лондончани, който завърши през 2018. Едно от най-забележителните му достижения беше през сезон 2003/04, когато съумя да приключи акцията без загуба във Висшата лига – връх, който и до през днешния ден не е сходен, и остава последната шампионска купа на „ артилеристите “.

Действащият управител Артета, който игра под управлението на Венгер, е податлив да получи експертното мнение на французина и удостовери, че двамата са провели диалог по тематиката, когато се срещнали на премиерата на документалния филм „ Арсен Венгер: Недосегаемият “, който споделя за неговия някогашен необут, който в този момент работи като началник на световното футболно развиване към ФИФА.

Запитан по отношение на това дали е била отправена публична оферта, испанецът показа:

„ Имаше диалог. Видях го и говорихме, когато отидохме да гледаме кино лентата. Беше необикновено прелестно да се видя с него и да беседваме – уповавам се да го върнем назад в клуба, тъй като считам, че ще прекараме ужасно и ще забележим каква атмосфера ще сътвори в съблекалнята. Всички в клуба изпитват голямо почитание към него както за това, което е приключил за клуба, по този начин и за това, което съставлява като човек в този клуб “, стартира Артета.

Той отхвърли да конкретизира каква би била евентулната роля на Венгер, само че добави, че „ бих желал той да бъде надалеч по-близо персонално до мен “.

„ Защото считам, че ще бъде от голяма помощ – и от голяма помощ за клуба. Нещата лишават време и мисля, че той би трябвало да диктува тези тайминги. Това, което мога да кажа от моята страна, и мисля, че мога да приказвам от името на всички е, че за нас ще бъде голяма чест и привилегия той да бъде по-близо до нас “.

Арсенал, който се изправя против намиращия се на дъното Нюкасъл в събота, е пети във Висшата лига след 12 кръга този сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР