Микаела Шифрин спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини за

...
Микаела Шифрин спечели Световната купа по ски алпийски дисциплини за
Коментари Харесай

Микаела Шифрин спечели за пети път Световната купа

Микаела Шифрин завоюва Световната купа по ски алпийски дисциплини за пети път в кариерата си. Това стана, откакто тя приключи пета в спускането в норвежкия зимен център Квитфиел.

„ Всъщност е много необичайно. При Световна купа постоянно е мъчно да обяснявате какво е възприятието в деня, в който я спечелите, в случай че не сте победили в надпреварата. Но започнах да привиквам с чувството “, сподели Шифрин. Предишните пъти са през 2017, 2018, 2019 и 2022 година

С петото място тя има 796 точки задатък пред швейцарката Лара Гут-Бехрами. До края на сезона има седем надпревари, а победа носи 100 точки. При дамите единствено австрийката Анемари Мозер-Прьол има повече Световни купи от Микаела Шифрин – шест. Пет трофея има и Марк Жирардели от Люксембург. На върха е Марсел Хиршер от Австрия с осем.

Иначе спускането беше извоювано от Кайса Викхоф Лий. Тя стана първата жена от Норвегия, триумфирала в съревнование в скоростна дисциплинираност. Предишният най-хубав резултат на Лий в втурване беше второто място в Кортина Д’Ампецо преди два месеца. Миналия месец тя раздели бронзовия орден в супергигантския слалом на Световното състезание с австрийката Корнелия Хютер.

Италианката остана втора на 29 стотни, само че взе дребния бистър глобус в спускането. Това е трети следващ глобус за нея и общо четвърти в кариерата ѝ.

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Корин Зутер от Швейцария приключи трета. Тя изостана на 41 стотни от Лий.

On her home track, Kajsa Lie made history with this fantastic run becoming the first female Norwegian to win a downhill race
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР