Mика Стоичкова - голямата дъщеря на легендата Христо Стоичков, вече

...
Mика Стоичкова - голямата дъщеря на легендата Христо Стоичков, вече
Коментари Харесай

Дъщерята на Христо Стоичков влезе дълбоко в света на алкохола

Mика Стоичкова - огромната щерка на легендата Христо Стоичков, към този момент плува в дълбоки води. Въпреки че е приключила състезателен мениджмънт в университета в Барселона и има специализация по маркетинг и пиар, преди година се впусна в алкохолния бизнес и сътвори своя марка водка дружно с партньорката Венета Джоголанова.

Мика, стартирахте производството на лична марка водка. Какво ви накара да се насочите към алкохолния бизнес?

Когато си подложен на точното място с точните хора, могат да се случат чудеса. Със съдружничката ми Венета Джоголанова от доста време си говорихме за алкохолния бизнес и по какъв начин от дълго време не се е появявало нещо ново на пазара. Запознахме се с на чина на произвеждане на спиртни питиета и целият развой ни хареса. Преди да пуснем нашата водка на пазара, мина към година, искахме да създадем доста добър артикул.

Използвате вода, извираща в подножието на връх Вихрен - най-високия в Пирин с 2914 м надморска височина. Това не прави ли процеса много комплициран?

Така е, държим да работим с най-качествените артикули на пазара. Не вършим компромис в това отношение. Използваме напълно знанието и опита на технолози с белгийска инсталация за произвеждане. Начина на дестилация и филтрация е на напълно друго равнище. Филтрираме с кварцов пясък и деен въглен. Също по този начин държим водката ни да има невисок % глицерин, кое то я прави извънредно мека и пивка и не толкоз нездравословна. Бутилирането и етикетира нето се вършат ръчно и се надявам хората да осъзнаят, че и България има качествени, скъпи, висок клас артикули, които могат да имат място на международния пазар.

Не бива да се подценяваме и да си споделяме: „ Е, доста скъпо за български артикул! “. Лимитираният модел е черен на цвят.

Как се реализира той?

Черната водка е основана с деен въглен и кора от катеху, която е акация, придава ща черния цвят. Много е атрактивна и притегля вниманието освен тъй като е черна, а защото бутилката е със светещ етикет.

Производството на алкохолна напитка изисква големи старания. Кои бяха най-големите компликации, с които се сблъскахте?

Винаги, когато се започва нов бизнес, компликациите са неизбежни. Хубаво е, че с Венета държим всичко да се случва постепенно, само че сполучливо. Преди да пуснем водката на пазара, мина много време и в този момент сме фокусирани да се популяризираме и най-много да градим публика.

Съществуват отзиви, че в България бизнес мъчно се прави. От опита, който има те досега, по какъв начин бихте коментирали това изказване?

За благополучие, проблем с администрация не сме имали. Когато се е налагало, сме изчаквали законовите периоди.

Вероятно някои хора, изключително мъже, биха погледнали скептично на обстоятелството, че две дами създават водка. Мисля, че към този момент живеем в такива времена, в които дамите сме наедно с мъжете. Първо начално имаше въпроси от близки другари:

„ Ама ти водка не пиеш “. Е, да, но ето - към този момент пия! Защото водката, която произвеждаме, е ужасно качество и изключително приятна напитка, когато я смеся с грейпфрут тоник! Относно околните, мога да кажа, че се радват на обстоятелството, че произвеждаме български артикул, който занапред ще се постанова по целия свят!

Срещате ли сериозни отзиви против производството и потреблението на алкохол въобще?

Винаги ще ги има критиците, обаче без тях нямаше да е забавно и нямаше да имаме тази мотивация да реализираме триумфи! Така че сме признателни за всичко, което ни се случва и занапред ни следва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР