Михаил Касабов е временно изпълняващ длъжността президент на Българския футболен

...
Михаил Касабов е временно изпълняващ длъжността президент на Българския футболен
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Касабов е президент! Лечков не казва истината

Михаил Касабов е краткотрайно изпълняващ длъжността президент на Българския футболен съюз след оставката на Борислав Михайлов и Йордан Лечков също е взел участие в този избор. Това разкри президентът на Славия Венцеслав Стефанов в студиото на “Тази сутрин”, който също подаде оставка като член на Изпълнителния комитет към централата.

Лечков апелира вписването на Касабов като краткотраен президент, защото той е първи вицепрезидент.

" Според решението, което взехме на последния Изпълком, за краткотрайно изпълняващ длъжността беше избран Михаил Касабов. Решението беше взето от всички, без изключение, в това число от Йордан Лечков. Всички се подписахме. Ако той не се е подписал, това приказва доста неприятно за него. Секретарката мина през всички и всички се подписахме. Не съм видял дали след мен Лечков се е подписал. Йордан Леков не споделя истината. Истината не е такава. Моето мнение и на останалите, без изключение, беше, че цялото управление би трябвало да си подаде оставката и да се готвим за нов Конгрес. Живеем в демократична страна и всеки може да оспорва всичко ", сподели Стефанов и добави:

" Първият вицепрезидент тогава се кандидатираше за кмет на Сливен и не можеше да бъде и на двете места. За това си подаде оставката и стана Михаил Касабов. Имам възприятието, че съм в Следствието и ме разпитвате. Всички взехме решение досегашното управление да си подаде оставката след Борислав Михайлов. Нормално е определеният от него Изпълком също да си подаде оставката. Не знам за какво Йордан Лечков прави по този начин, че да изостри ситуацията, вместо да върви обикновено, да се приготви конгреса, да приключи шампионата "

В студиото на " Тази заран " Стефанов беше безапелационен, че искащите да наследят Михайлов, който 14 години ръководи българския футбол, са доста. Той съобщи, че за момента Лечков е отговорник единствено за националния отбор и не заема други управителни постове.

" В момента документи подписва Касабов, тъй като той е вписан като президент и Йордан Лечков оспорва това регистриране. След тази режисура на националния стадион, след оставката на Борислав Михайлов, започнаха да се пораждат много порочни практики. Много мераклии има да станат шефове на футболния съюз. Има си дежурни, които от доста години желаят да станат. Те считат, че там е една безгранична власт, взимат се едни пари... Футболният съюз е самостоятелна институция. Това, което показва Красен Кралев, може да навреди. ФИФА и УЕФА не толерират намесата в тази самостоятелна институция. Йордан Лечков не е индивидът, който ще дефинира ориста. Той е избран да дава отговор за националния тим и виждате на какво състояние е националният тим. Не знаех, че той е туристическа компания. Той върви на стадиона, с цел да се изпоти. Трябва да забележим какво се получава ", съобщи Стефанов.
Той разяснява и отказването от националния отбор на капитана Ивелин Попов. Нападателят изигра последния мач с националната фланелка при успеха над Чехия с 1:0.

" Капитанът на националният тим за мен си е прав. Той е мъжко момче, от " Коньовица ", не обича да му се качват на главата. Явно вижда, че " Много баби, келаво дете ". Всичките са началници. И този командва, и оня командва, и третият командва. Момчето има сърце и дупе, отиде при публиката на мача с Англия и приказва. Всичките други избягаха. Явно му е писнало ", е мнението на Стефанов.

Президентът на Славия дефинира като " режисура " расисткия скандал на мача България - Англия, поради който националния тим получи наказване от УЕФА и игра без аудитория против Чехия.

" Абсолютна режисура. Компетентните органи би трябвало да кажат кой я приготви. Сред последователите на " Славия " няма такива актьори. Ние в подобен спектакъл не играем. Казваме си " Право куме в очи " и не играем такива работи. Че някой е подготвил това нещо е повече от очевидно. В момента в България всеки схваща от футбол и желае да стане президент на БФС. Ще видите, като пристигна време да се прави Конгреса. Няма да се учудя, в случай че този Йоло Денев се кандидатира. Аз не бих ", съобщи той.

Стефанов е безапелационен, че не би подкрепил кандидатура на Любослав Пенев, който беше един от съперниците на Михайлов на Конгреса за избор на президент през февруари 2018 година

" Емил Костадинов е мирен човек, той не страда от заболели упоритости. Би ставал за президент, само че той не обича да се навежда. Любо Пенев е положително момче, играе прекрасен тенис, схваща от футбол, само че тук би трябвало огромно възприятие за отговорност. Това са 600-700 клуба. Не е единствено да седнеш и " Знаеш ли тук, ляво, дясно ". Бербатов доста от горната страна гледа на всичко. Той е огромната работа. Тук би трябвало един човек, който обича деца, обича футбола. Това нещо си желае потвърден човек, който може да основава. Защо почитам Борислав Михайлов? Той съумя с престижа си, с визията си, с опциите и контактите да направи Българи да има толкоз фрагменти в УЕФА. За мен той се оправя. Лошото е, че всичките негативи в този момент се преписват на него. Сигурно е имал доста недостатъци. Не става от едно растение да направиш президент на футболния съюз. Трябва да се работи ", сподели той.

" Трябва да се внимава, тъй като, в случай че изборът е февруари или март, това са нови комисии, шампионата тече, не е толкоз елементарна работа ", приключи той. ЕВРО 2020 10 кръг, неделя 17 ноември  България 1:0краен резулат  Чехия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР