Михаил Ходорковски Критикът на Кремъл Михаил Ходорковски започва серия от

...
Михаил Ходорковски Критикът на Кремъл Михаил Ходорковски започва серия от
Коментари Харесай

Ходорковски призова хората в Русия да бойкотират президентските избори


Михаил Ходорковски

Критикът на Кремъл Михаил Ходорковски стартира серия от излъчвания по своя канал в ЮТюб и още в първото прикани масите да бойкотират президентските избори в Русия през март, написа " Независимая газета ".

Бившият съветски олигарх вижда в изборната акция по-скоро политическа игра, в сравнение с нещо действително, по тази причина няма желание да финансира претенденти на опозицията - нито телевизионната звезда Ксения Собчак, при все това тя поддържа концепцията му за парламентарна република, нито бореца с корупцията Алексей Навални. Присъда за злоупотреби прочее затваря за Навални пътя към изборите, само че в случай че въпреки всичко бъде регистриран, Ходорковски ще му връчи 1 милион $, стига да завоюва състезанието " Вместо Путин ", отбелязва вестникът.

Ходорковски не дава на съветската съпротива пари за акцията, тъй като в действителност не вижда смисъл, изяснява политологът Ростислав Туровски. След като Навални няма да взе участие в изборите, живеещият в заточение някогашен петролен магнат " няма любимец, а обещанието за един милион $ е просто речева фигура ".

Според аналитика за Ходорковски са по-важни личната му обществена активност и възможностите да резервира мястото си в политическия дневен ред. " Независимо дали се готви за изборния цикъл 2021-2024 година или не, при всяко състояние акцията за 2018 не е негова. Задачата му е да търси политически съдружници за в бъдеще ", счита Туровски.

Онлайн списанието " Експерт " обстойно разяснява президентската кандидатура на Ксения Собчак. Чий претендент е телевизионната водеща? На съветската юноша? На буржоазията? На либералите? На западно насочения хайлайф?

Който и да е създател на този план, включването на Собчак в конкуренцията излезе доста сполучлива стъпка, която едвам за седмица очевидно промени политическия пейзаж и накара играчите да си разкрият картите. Опонентите на Кремъл излизат от сянката прекомерно бързо, само че самият Кремъл настойчиво продължава паузата - днешният президент Владимир Путин още не е декларирал публично дали ще се бори за нов мандат, показва изданието.

Наблюдателят Алексей Зудин не е податлив да вижда в Ксения Собчак " само план на Кремъл ". " Самата концепция може да идва оттова, само че в политиката, стъпи ли един състезател на полето, всички стартират да го употребяват, както прочее и той употребява всички ", споделя той.

Обещала по-рано " с първия си знаков декрет " като президент на Русия да махне тялото на Владимир Ленин от мавзолея на Червения площад, Собчак съобщи в Инстаграм, че Йосиф Сталин е построил в страната система, в която " властта не принадлежи на народа, нито даже на някакви елити, а просто на специфичните служби ", осведоми " Вести ".

" Тепърва следва да разбием тая система ", цитира електронният вестник журналистката, която се показва за претендент " срещу всички " - рубрика, която съветските управляващи изличиха от изборните бюлетини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР