Миграция и климатични промени са двете от общо петте кризи,

...
Миграция и климатични промени са двете от общо петте кризи,
Коментари Харесай

Прогноза: Кризите с миграцията и климата ще окажат най-силно влияние върху евроизборите

Миграция и климатични промени са двете от общо петте рецесии, които ще окажат най-силно въздействие върху европейските избори през юни, предвижда пред Мария Симеонова, шеф на софийския офис на Европейския съвет за външна политика.

Коментарът ѝ е въз основата на изследване в Европа. Изследването е направено в 11 европейски страни, девет членки на Европейски Съюз, съставляващи 95% от популацията на Европейски Съюз, и отвън Съюза – във Англия и Швейцария.

" Попитахме коя е рецесията, която най-силно е повлияла на метода, по който те гледат на бъдещето. Идентифицирахме 300 " спешни племена ". Резултатите демонстрират, че хората изпитват опасения от 5 рецесии - климатични проблеми, миграция и финансово-икономическа, рецесия от 2008 година, донесла финансови разтърсвания в страните Италия и Португалия, Covid-19 и войната в Украйна, рецесии, които оказват и ще оказват въздействие върху тяхното бъдеще ", разяснява Симеонова.

Тя е безапелационна, че фокусът е върху петте рецесии, а две са като най-разделящи европейските гласоподаватели - миграцията и климатичните промени.

" Защото миграционните тематики и климата преобладават в медиите в цяла Европа. Според изследването европейците са най-силно обезпокоени от тези две тематики и ще се активизират да гласоподават на евроизборите през юни. Тези две тематики ще са лицето по какъв начин ще наподобява Европейският парламент и от тук се появяват опасенията за увеличение на гласоподавателите на извънредно десни партии. Защото обезпокоените от миграцията, гласоподават за крайнодесните, а за климата избират партии в център и ляво ", разяснява Мария Симеонова.

Тя предвижда, че икономическите провокации и разтърсвания ще изиграят значима роля за европейските избори и че " сме очевидци на високи инфлационни равнища, като това също ще залегне в акцията на изборите през тази година ".

" Икономическата рецесия към момента има мощен отзив в южните страни Италия, Португалия, Испания и там още се притесняват, че това може да последва. Но всички тези рецесии са взаимно свързани. Тези тематики не съществуват във вакуум, а се ускоряват взаимно. Европолитиците би трябвало да ги адресират в един пакет. Колкото по-рано стартират предизборните акции, толкоз повече време ще имат претендентите да стартират разговор с гласоподавателите ", сподели шефът на софийския офис на ЕСВП.

Тя изясни, че е значимо и претендентите от България да стартират да се интересуват от терзанията на жителите и да има съответен разговор по тези проблеми.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР