Мигрантската вълна ще се отрази положително върху икономиката на Видин,

...
Мигрантската вълна ще се отрази положително върху икономиката на Видин,
Коментари Харесай

Кметът на Видин се радва: Украинците ще ни съживят

Мигрантската вълна ще се отрази позитивно върху стопанската система на Видин, удовлетворен е кметът на крайдунавския град доктор Цветан Ценков.

“Парите, отделени от хазната, които ще влязат при хотелиерите, това е глътка въздух и за Видин. Два от хотелите се продават сега, само че ще ги напълним с бежанци. Един човек е 40 лв., 25 индивида - 1000 лв.. Това са свежи пари, които могат да се реинвестират ", пресметна градоначалникът.

Още 200 души, бягащи от войната в Украйна има подготвеност да посрещне крайдунавския град. Подготвят се всички свободни къщи, които са обитаеми, които могат да одобряват бежанци. Общината ще спомага за трудова претовареност на непознатите жители, с цел да ги интегрира в обществото.

" Здравните служби още на границата обследват хората кои са ваксинирани, имат ли документи. В момента всички, които имат потребност от здравни грижи, са поети. През нашите обществени служби всичко е обработено, следи се, оказва помощ им се. Когато отдел " Миграция " записва всички хора, тогава ще се опитаме да ги интегрираме, да им дадем късмет за работа ", съобщи доктор Ценков.

В събота във Видин дойдоха първите два рейса с украински жители, които бяха настанени в хотели в крайдунавския град.
ТЕМА преди 19 минути 269 преди 28 минути 373 преди 31 минути 726
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР