Microsoft внедри редица генеративни функции, базирани на изкуствен интелект, в

...
Microsoft внедри редица генеративни функции, базирани на изкуствен интелект, в
Коментари Харесай

Новите ИИ възможности в ОС Windows 11: как да ги използваме в Paint, Clipchamp, Snipping Tool и Photos

Microsoft внедри редица генеративни функционалности, основани на изкуствен интелект, в операционната система Windows 11. Не става въпрос единствено за асистента Copilot, компанията стартира да актуализира своите систематични приложения с нови функционалности с потребление на изкуствен интелект, в това число Paint, Clipchamp, Snipping Tool и Photos.

Microsoft издаде огромния ъпдейт Windows 11 23H2 за Windows 11 на 31-ви октомври тази година. Това възобновяване разшири достъпа до Copilot и до другите функционалности на изкуствения разсъдък.

Актуализациите се популяризират последователно, тъй че е допустимо не всички функционалности към момента да не са налични, само че изданието Engadget приготви няколко съвета за това по какъв начин да използваме новите ИИ във всяко от тези приложения.

Paint Cocreator в Оценка за съвместимост Windows 11

Потребителите на Windows 11 имат достъп до версия на Paint с изкуствен интелект, която включва генеративни AI функционалности. Microsoft Paint Cocreator употребява DALL-E, с цел да основава изображения въз основата на нормално текстово изложение. По този метод можете да създавате съвсем всичко, което можете да си визиите (в рамките на разумното).

Засега Cocreator е наличен в Съединени американски щати, Англия, Франция, Австралия, Канада, Италия и Германия на британски език. За да употребявате Cocreator, би трябвало да влезете в своя Microsoft акаунт. Това ви е належащо и за достъп до по този начин наречените заеми: те ще са ви нужни, с цел да създавате изображения благодарение на DALL-E. С присъединението си към Cocreator ще получите 50 заема, с които можете да създавате изображения. Всяко основано изображение е на стойност един заем.

Как да употребявате автоматизирано композиране на видео благодарение на Clipchamp във Windows 11

С инструмента за редактиране на видеоклипове Clipchamp редактирането на видеата става по-лесно. Програмата ще ви помогне с автоматизирани подсказки за сцените, редактирането и повествованието. Но точно функционалността за автоматизирано композиране може да се окаже най-полезна за доста консуматори. Функцията за автоматизирано композиране е налична посредством уеб страницата и в десктоп приложението Clipchamp на Microsoft.

Microsoft декларира, че медията, която добавяте в Clipchamp, не се употребява за образование на ИИ моделите и цялата обработка се прави в приложението или браузъра. Видеоредакторът с изкуствен интелект може автоматизирано да основава слайдшоу, монтажни видеоклипове и къси 1080p видеоклипове въз основа на фотосите и видеоклиповете на потребителя.

Ако първият препоръчан видеоклип не ви хареса, можете неотложно да видите друга негова версия, защото софтуерът ще генерира няколко видеоклипа за вас. AutoCompose може да бъде потребен и за експертите в региона на редактирането на видео, споделят от Microsoft, защото инструментът може да сътвори няколко в действителност неповторими видеоклипа единствено за минути.

След като влезете в Clipchamp, кликнете върху Create a video with AI (Създаване на видеоклип с AI) в центъра на началната страница. След като планът ви получи работно заглавие, можете да качите медия, като употребявате бутона Click to add (Кликнете, с цел да добавите) или drag and drop (Плъзнете и пуснете) или просто плъзнете и пуснете видеоклипове и фотоси в прозореца за медия.

Кликнете върху Get started (Започни) и обяснете на изкуствения разсъдък какви да бъдат стилът и естетиката. Стилът бива грациозен, пъстър и самоуверен. Можете да оставите решението на Clipchamp с опцията „ Избери за мен “. След това би трябвало да активирате бутона „ Напред “.

Clipchamp ще предложи дължина на видеото, която би трябвало да е най-хубавата композиция от вашите медии. Можете да регулирате дължината на видеото и съотношението на страните. Можете да извършите прелиминарен обзор на видеоклипа, като натиснете бутона за възпроизвеждане.

След това можете да измененията музикалния декор на екрана Завършете видеото си. Ако не харесвате песента, определена от изкуствения разсъдък, натиснете бутона за музика, с цел да промените мелодията. Ако потребителят не е удовлетворен от видеоклипа, можете да поискате различен дубъл, като докоснете Create a new version (Създаване на нова версия).

Ако видеоклипът, основан от Clipchamp, ви харесва, в този миг сте подготвени. Бутонът Export (Експортиране) ще ви разреши да запазите. Има варианти за качване непосредствено в YouTube и TikTok или за прибавяне на копие в хранилището на OneDrive.

След това можете в допълнение да персонализирате видеоклипа си в Clipchamp. Бутонът Edit in timeline (Редактиране във времевата линия) ви разрешава да добавяте стикери, надписи, анимиран текст и аудиофайлове.

Можете също по този начин да подобрите видеоклипа с варианти за изкуствен интелект, в това число повтаряне на текст в тирада и автоматизирано генерирани надписи. Инструментът speaker coach (треньор на оратори) има за цел да обезпечи противоположна връзка в действително време за записите от камерата, с цел да помогне за възстановяване на уменията за обществено говорене и видеопрезентациите.

Много от функционалностите на Clipchamp са налични гратис. Но за 4K видео и други първокласни принадлежности би трябвало да платите за проекта Essentials, който коства 12 $ на месец или 120 $ на година.

Как да използваме функционалностите на изкуствения разсъдък в Snipping Tool

Snipping Tool е един от най-полезните принадлежности в операционната система Windows 11. Можете да го употребявате, с цел да заснемете бързо и елементарно част или целия екран и да го споделите. Функциите на изкуствения разсъдък могат да ви бъдат потребни в няколко случая.

Първо, софтуерът поддържа различаване на текст. Когато вършиме скрийншот на екран с текст, можете да щракнете върху бутона Text Actions (Действия с текст). Ще ви бъдат препоръчани две съществени варианти: прекопирване на целия текст и слагането му в друга стратегия.

Инструментът за изрязване ви разрешава бързо да редактирате персоналната информация. Инструментът разпознава имейл адресите и телефонните номера, с цел да можете бързо да ги оцветите в синьо. Това би премахнало нуждата от ръчно оцветяване на текста, да вземем за пример в Paint.

Инструментът работи доста добре с Copilot. Както е показано в промоционалния видеоклип на Windows 11, можете да поставите изрязан материал в Copilot и по-късно да накарате асистента да отстрани фона от изображението.

Как да използваме замъгляването на фона благодарение на Photos в Оценка за съвместимост Windows 11

Приложението Photos (Снимки) в Оценка за съвместимост Windows 11 също има няколко доста потребни функционалности с изкуствен интелект. Те включват усъвършенствано търсене на изображения в OneDrive сметките – станало е доста по-лесно да се откри фотография по наличието ѝ или по мястото, където е направена.

Един от най-удобните и лесни за потребление принадлежности с изкуствен интелект е лесното за разбиране размиване на фона (подобна функционалност има и в Paint 3D). Това може да помогне да се подчертава върху обекта на фотографията, което е на напред във времето. Изкуственият разсъдък отделя фона от обекта, само че с цел да се подсигурява, че потребителските данни остават на вашето устройство, процесът на делене се прави на вашето устройство, а не в облака.

За да употребявате функционалността за размиване на фона, би трябвало да изберете обещано изображение и да го отворите във Photos. Кликнете върху Edit image (Редактиране на изображението) в горната част на екрана и изберете Background Blur (Размазване на фона). След това ще ви бъдат показани няколко варианти: можете незабавно да активирате резултата на замъгляване, да регулирате интензивността на размиването, преди да го приложите, или да получите по-голям надзор, като включите инструмента Selection brush tool (Четка за селектиране).

С помощта на четката можете ръчно да маркирате по-голям брой сектори от изображението, които AI да замъгли. Или можете да отмените маркирането на части от изображението, които не би трябвало да бъдат замъглени, да измененията размера на четката за по-добър надзор и да измененията мекотата на четката, с цел да засилите или отслабите резултата.

Да напомним, че Windows 11 23H2 към този момент е налична като ISO дисков облик и може да бъде изтеглена от всеки. Това е доста уместно за инсталирането на най-новата версия на операционната система Microsoft от нулата – на чист диск, като това е един от най-препоръчителните способи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР