Miami Open, трети кръгНик Кирьос – Фабио Фонини 6-2, 6-4Ник

...
Miami Open, трети кръгНик Кирьос – Фабио Фонини 6-2, 6-4Ник
Коментари Харесай

Кирьос продължи силното си представяне с успех над Фонини


Miami Open, трети кръг

Ник Кирьос – Фабио Фонини 6-2, 6-4

Ник Кирьос продължава да демонстрира, че се намира в най-хубавата си форма от доста време насам. Австралиецът записа трета поредна победа и доближи до осминафиналите на Мастърса в Маями след победа над Фабио Фонини в един от най-очакваните мачове за деня. Така Кирьос, който към момента е без изгубен сет в тазгодишното издание на Miami Open, още веднъж се нарди измежду най-хубавите 16, откакто в предходните си четири участия непроменяемо се класираше най-малко на осминафинал.

Следващият конкурент на международния №102 ще бъде Яник Синер или Пабло Кареньо Буста.

Кирьос и през днешния ден бе доста ефикасен на начален удар, като записа повече асове (10-1) и напрви по-малко двойни неточности (1-3), като в това време завоюва 85% от точките си на първи сервис (29/34). Австралиецът оползотвори три от петте благоприятни условия за пробив, които се откриха пред него (60%) и не разреши на Фонини на стигне до нито един брейкпойнт.

Двубоят стартира чудесно за Кирьос, който проби още първоначално и поведе с 2-0. В хода на сета Фонини съумя да редуцира пасива си до 3-2, само че незабавно по-късно неговият конкурент подвигна доста темпото. Кирьос игра доста невъзмутимо и решително, като подбираше чудесно моментите за офанзива. Това разреши му разреши да вземе изцяло самодейността и да не загуби повече геймове до края на сета, като по този метод се наложи с 6-2.

Втората част бе доста по-оспорвана, като в първите осем гейма никой от двамата не стигна до брейкпойнт. В края на сета обаче по-добрата физическа кондиция на Кирьос бе това, което се оказа решаващият фактор за неговия триумф. Австралиецът записа решителен пробив и завърши мача с два следващи гейма на нула в своя изгода, оформяйки крайното 6-2, 6-4 след 62 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР