МЕУ под ръководството на Божидар Божанов ускорява реализацията на е-услугите(снимка:

...
Коментари Харесай

Нови е-услуги обещават край на опашките пред КАТ


МЕУ под управлението на Божидар Божанов форсира реализацията на е-услугите
(снимка: CC0 Public Domain)

Електронно връчване и възнаграждение на фишове е планувано в промените, които Министерство на вътрешните работни и Министерство на електронното ръководство са заложили в Закона за придвижване по пътищата.
още по темата
Предвижданата смяна ще постави завършек на опашките в КАТ, защото ще отпадне нуждата жителите персонално да получат и заплатят фиша си на място, оповестиха от МЕУ.

Вече ще бъде допустимо електронно връчване на фишовете през Системата за несъмнено електронно връчване на МЕУ. Фишовете се смятат за връчени, в случай че бъдат платени (онлайн или с карта).

Измененията, залегнали в плана за смяна на Закона за придвижване по пътищата, готови от Министерство на вътрешните работи и МЕУ, плануват още отпадане на синия ваучър и стикера за Гражданска отговорност, които също следва да бъдат цифровизирани.

„ Министерство на електронното ръководство продължава дейната си работа по поетите задължения, взаимно с всички институции, за по-бързата им реализация и улеснение на жителите ”, разяснява министър Божидар Божанов.

Законопроектът е качен за 30-дневно публично разискване до 13 май, след което ще бъде импортиран в Народното събрание.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР