Метеорологичната служба на Турция днес издаде предупреждение за очаквани проливни

...
Метеорологичната служба на Турция днес издаде предупреждение за очаквани проливни
Коментари Харесай

Отново се очакват проливни дъждове в Северозападна Турция, включително в Истанбул

Метеорологичната работа на Турция през днешния ден издаде предизвестие за предстоящи проливни дъждове за няколко окръзи в западните и северните региони на страната след опустошителните наводнения, провокирани от проливни дъждове в северозападната част на страната по-рано тази седмица, предават турските медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Отново се чакат проливни превалявания в Истанбул - един от най-тежко засегнатите от наводненията градове. Валежите евентуално ще отслабнат на 8 септември.

Общо седем души починаха при наводненията в северозападните турски окръзи Къркларели и Истанбул. Две са жертвите в Истанбул, други петима са починали в граничещия с България окръг Къркларели.

И през днешния ден продължава издирването на един човек, липсващ в Къркларели, оповестява телевизия А Хабер.

Междувременно в Истанбул се прави почистване на вредите, нанесени при наводненията. Според първичните оценки нанесени са вреди над 1750 жилищни здания и офиси, осведоми телевизионният канал.

Предупреждения за предстоящи проливни дъждове са издадени от Службата по метеорология и за окръзите Сакария и Биледжек в региона на Мраморно море, има предизвестия и за регионите в Егейския район.

В черноморските окръзи се чакат непрекъснати превалявания през идните седем дни, показва в. „ Хюриет “.

През уикенда превалявания ще има и в средиземноморските и източните турски окръзи.

В цялата страна се чака температурите на въздуха да останат към сезонните правила, макар че в северните окръзи и в Централен Анадол се чака през уикенда температурите да паднат под междинните за сезона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР