Meta въвежда промени в правилата за политическите реклами, включително задължението

...
Meta въвежда промени в правилата за политическите реклами, включително задължението
Коментари Харесай

Meta въвежда нови регулации за изкуствения интелект в политическите реклами

Meta вкарва промени в разпоредбите за политическите реклами, в това число задължението рекламодателите да оповестяват дали употребяват изкуствен интелект за смяна на изображения и видеоклипове в тях.

Според Ник Клег, президент по световните въпроси на Meta, новите рекламни политики са " в общи линии съответстващи " на метода, по който платформата се е справяла с рекламните правила по време на предходни изборни акции, оповестява CNBC.

Това, което е друго за идния избирателен сезон, е все по-широкото потребление на технологиите за изкуствен интелект от рекламодателите за основаване на компютърно генерирани визуализации и текстове.

Допълвайки предходното известие на Meta от началото на ноември, Клег съобщи, че от следващата година платформата ще изисква от рекламодателите да оповестяват дали употребяват изкуствен интелект или свързани с него техники за цифрово редактиране, " с цел да основат или трансформират реклама на политически или обществен въпрос в избрани случаи ".

" Това важи, в случай че рекламата съдържа фотореалистично изображение или видеоклип, или реален тон, които са основани или изменени по дигитален път, с цел да изобразят действително лице, което споделя или прави нещо, което не е споделило или направило ", написа Клег.

" Това се ползва и в случай че рекламата изобразява реалистично изглеждащо лице, което не съществува, или реалистично изглеждащо събитие, което не се е случило, трансформира фрагменти от действително събитие или изобразява реалистично събитие, което се твърди, че се е случило, само че което не е същинско изображение, видео или аудио запис на съответното събитие. "

Meta също по този начин ще блокира нови политически, предизборни и обществени реклами през последната седмица на изборите в Съединени американски щати, което съгласно Клег е в сходство с предходни години.

Тези ограничавания ще бъдат анулирани в деня след провеждането на изборите.

Критиците и преди са упреквали Meta, най-много по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, че не е съумяла да регистрира и понижи дезинформацията в приложенията си, в това число Фейсбук и Instagram.

Възходът на изкуствения разсъдък като метод за ускорение на основаването на подвеждащи реклами съставлява нов проблем за колоса в обществените медии, който тази година редуцира огромна част от екипа си за сигурност и сигурност, като част от напъните за понижаване на разноските, напомня CNBC.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР