Meta представи два нови инструмента, в основата на които стоят

...
Meta представи два нови инструмента, в основата на които стоят
Коментари Харесай

Meta представи AI-инструменти за създаване и редактиране на видео

Meta показа два нови инструмента, в основата на които стоят логаритми за изкуствен интелект — те ви разрешават да генерирате и редактирате видеоклипове, като употребявате просто текстово изложение. Впоследствие на това сходни материали могат да бъдат оповестени в притежаваните от компанията платформи Instagram или Фейсбук.

Първият инструмент се назовава Emu Video — той генерира видеоклипове с дължина до четири секунди, които са основани просто на текстово изложение, фотография, рисунка или композиция от тези първични данни. Вторият се назовава Emu Edit и оказва помощ на потребителите да редактират съществуващите видеоклипове, като употребяват текстови описания.

И двата инструмента са основани на модела Emu AI, който в началото е планиран да генерира изображения от текстови описания. Невронната мрежа Emu също по този начин е основата за някои генеративни AI функционалности, които ви разрешават да редактирате изображения, преди да ги публикувате в Instagram — да вземем за пример те ви разрешават да измененията образния жанр или фона на фотография.

След стартирането на услугата ChatGPT, огромен брой компании започнаха интензивно да внедряват артикули, употребяващи генеративни AI-технологии. Най-големите триумфи са реализирани от софтуерните колоси като Amazon, Гугъл, Microsoft и Meta. Гигантът на обществените медии стартира интензивно да се развива в направлението изкуствен интелект и да внедрява функционалности, основани на генеративни модели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР