Местните власти са институциите, които трябва да решават въпросите с

...
Местните власти са институциите, които трябва да решават въпросите с
Коментари Харесай

Хасан Азис: Местните власти трябва да решават въпросите с безработицата

Местните управляващи са институциите, които би трябвало да вземат решение въпросите с безработицата, със стандарта на живот, с транспортната съгласуваност сред районите, с миграцията и сигурността, и околната среда. Това съобщи в студиото на " Още от деня " Хасан Азис, кмет на Кърджали и зам.-председател на Движение за права и свободи след срещата в Брюксел на Комитета на районите на Европейски Съюз,

На провелата се среща са участвали повече от 50 представители на разнообразни институции и представители на локалните районни управляващи.
Хасан Азис, кмет на Кърджали: На тази сесия, в действителност, се даде оценка в това число и за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за идващия програмен интервал. Бяха изведени няколко акцента. На първо място по тази причина, че локалните управляващи са институциите, които би трябвало да вземат решение въпросите с безработицата, със стандарта на живот, с транспортната съгласуваност сред районите, несъмнено, с миграцията и сигурността, и околната среда. Все тематики, които бяха повдигнати от ръководителя на управителния съвет и като мнение на българските локални управляващи.
Хасан Азис показа, че всички общини, представители на локалните районни управляващи в Европа, са основали един алианс за поддръжка и повишението на кохезионната политика и за увеличение на опцията общините да получават повече средства.
Хасан Азис, кмет на Кърджали: В Кърджали, примерно, няма безработица, има компании, заводи, които са основани и то с помощта на напъните на локалната власт без страната да е разбрала, че има такова нещо.
Той сподели още, че това, което би трябвало да се направи е да се приготвят хората, изключително младежите, за повишение на квалификацията, тъй като това е огромният проблем, който би трябвало да се реши в страната ни.

Хасан Азис, кмет на Кърджали:
Тютюнопроизводството към този момент не е приоритет за нас, не е приоритет и за младежите. В момента това, което аз се пробвам да върша като кмет на Кърджали е да развъртвам високотехнологичните производства. В момента, в Кърджали се намира най-модерният цех за авточасти в Европа. Над 3000 души, сега, работят в завода на 24-часов работен режим.
По думите на Хасан Азис няма поддръжка от централната власт в развиването на общините, тъй като няма разговор с локалната власт и съответна политика.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР