Месото е противоречива част от диетата. Според някои - полезно

...
Месото е противоречива част от диетата. Според някои - полезно
Коментари Харесай

Солидни доводи ЗА консумацията на месо

Месото е спорна част от диетата. Според някои - потребно е само птичето месо, а аленото би трябвало да се заобикаля с цената на живота.

Други пък са на противоположното мнение –пилешкото съдържа голямо количество хормони, които би трябвало да бъдат избягвани, само че пък имат вяра, че свинско, агнешко и телешко би трябвало да бъдат употребявани. Трети не отхвърлят нито едно месо – за тях протеинът е значима част от диетата.

Ако се чудите дали месото ви е нужно, отговорът е безапелационен. И е Да!

На първо място, протеинът е задоволителна причина. В месото той е натурален и е задоволителен, с цел да поддържате тялото и мозъка си в оптимално здраве. Той е потребен освен тъй като е протеин, а тъй като в месата се съдържат есенциални за здравето аминокиселини.

 Месото е източник на желязо

Месото е богато на желязо. Обикновено най-вече от него се съдържа в рибата и във вътрешностите, да вземем за пример свински черен дроб. А желязото е значимо за всички. То предотвратява анемията. Свинското и телешкото пък ни набират голямо количество витамин В – той се намира в доста малко храни. Доказано е още, че растителните източници, които съдържат и желязо, и витамин В са по-трудни за асимилиране спрямо месото.

Протеините в месото поддържат здравето на мускулите. За разлика от протеиновите пудри, които постоянно се употребяват във фитнес средите, месото е натурален артикул, който няма вреди или химикали. А тялото ни е привикнало да ги разгражда.

Свинското, телешкото, агнешкото и пилешкото поддържат и здравината на костите. Във вегетарианските диети се съдържа малко количество калций, витамин D, витамин В12 и омега-3 мастни киселини. Именно те са основни субстанции в битката с остеопорозата.

 ЗА потреблението на месо

И още – месото е потребно за сърцето и за мозъка. Подобряват равнищата на кръвната захар, като по този метод защищават от диабет. Богато на селен, този микроелемент в месото подкрепя функционалността на щитовидната жлеза.

И се бори с наднорменото тегло – не е инцидентно, че точно месото е съществена част от диетите на спортуващите хора. А протеините, които си набавяте от него, няма по какъв начин да си осигурите от другаде.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР