Месечният лимит за дейности на МБАЛ Свети Мина в Пловдив

...
Месечният лимит за дейности на МБАЛ Свети Мина в Пловдив
Коментари Харесай

Спасяват МБАЛ Свети Мина с повишен месечен лимит

Месечният предел за действия на МБАЛ Свети Мина " в Пловдив е вдигнат от Здравната каса. Това заяви шефът на общинската болница доктор Генади Странджев. Той разясни, че увеличените суми, които лечебното заведение ще може да заработва, ще варират сред 40 000-50 000 лв. на месец според от клиничните пътеки. Това дава глътка въздух на здравното заведение, което е в тежка финансова рецесия, с задължения от над 900 000 лв..

" Очакваме отговор от управленията на Здравната каса на нашето искане да ни бъде вдигнат месечният предел на 350 000 лв.. Ако това стане, с получените повече средства ще съумеем да стабилизираме финансовото положение на болничното заведение ", посочи доктор Генади Странджев. Преди нарастването месечният предел, отпускан от МБАЛ " Свети Мина ", не надхвърляше 240 000 лв.. Тези средства се оказаха извънредно незадоволителни за сполучливото действие на болничното заведение и невъзможността да бъдат нараснали заплатите на личния състав. В резултат на това се стигна до митинги на санитари, медицински сестри и лекари, някои от които напуснаха.

" Може да се каже, че към този момент нямаме проблеми с изплащането на заплатите наперсонала, които бяха увеличени. Вече има и искащи да работят при нас.
Назначихме операционна сестра, в този момент водим договаряния с лекарка, експерт по вътрешни заболявания, която да стартира работа при нас. Разбира се, даваме си сметка, че финансовото състояние на болничното заведение се е нормализирало, само че работим интензивно. Надяваме се да получим повече средства от Здравната каса ", добави още доктор Генади Странджев.

Той добави, че на този стадий няма никакво развиване по отношение на желанията на Община Пловдив МБАЛ " Свети Мина " да се влее в МБАЛ " Свeти Пантелеймон ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР