Мерцедес отново ще се състезава изцяло в черно през сезон

...
Мерцедес отново ще се състезава изцяло в черно през сезон
Коментари Харесай

Мерцедес се върна към черното с новия W14

Мерцедес още веднъж ще се състезава напълно в черно през сезон 2023 във Формула 1. Бившите международни първенци демонстрираха през днешния ден на пистата “Силвърстоун ” новия W14, като в представянето участваха титулярните водачи Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, шефът на отбора Тото Волф и резервата Мик Шумахер.

За последно болидите на Мерцедес бяха черни през 2020 и 2021, като това беше част от антирасистката акция на Хамилтън, подкрепена от отбора. Волф изясни, че завръщането към черния цвят или по-точно матовия въглерод има и изцяло практична функционалност - по този начин се понижава тежестта на автомобила, въпреки и с малко. W14 резервира концепцията с " нулеви въздушни кутии ", а техническият шеф Майк Елиът предвижда, че при новия автомобил подскачането няма да е проблем.

По-късно през днешния ден Хамилтън и Ръсел ще изкарат новия W14 на пистата за снимачен ден, в който са разрешени 100 километра пробег.

“Надеждите и упованията ни са да можем да се борим за международната купа - съобщи на представянето на автомобила Тото Волф. - Но нашите противници бяха доста мощни предходната година и ние се надяваме да ги догоним. Да се бориш в челото изисква доста старания, екипна работа и увереност. Но този сезон ще се върнем в челото. ”

7-кратният международен първенец Люис Хамилтън добави, че към момента обича надпреварите и че се надява да става все по-добър и несъмнено, че още веднъж желае да се бори за международната купа.

“Ние сме тук, с цел да побеждаваме ”, добави съотборникът му Джорд Ръсел, който предходната година донесе единствената победа на отбора в Бразилия.
  Ферари с най-зрелищното показване до момента Ферари с най-зрелищното показване досега
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР