Мерките за недопускане на нарушения на изборното законодателство и начините

...
Мерките за недопускане на нарушения на изборното законодателство и начините
Коментари Харесай

Обсъждаха мерките за изборите на кръгла маса в дирекцията на полицията в Пловдив

Мерките за недопускане на нарушавания на изборното законодателство и методите за взаимоотношение при подготовката и произвеждането на изборите за Народно заседание на 2 април бяха разисквани на днешната среща, инициирана от шефа на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Васил Костадинов.
Прочетете още
На нея участваха регионалният шеф на Пловдивска област Ангел Стоев, заместник-кметът по публичен ред и сигурност на Община Пловдив Йордан Ставрев, административните ръководители на окръжната и районната прокуратура Ваня Христева и Петър Петров, заместниците им Анна Викова и Румяна Зайкова-Калеева, чиновници от ТДАНС и отдел „ БОП ”, ръководителите на 16 и 17 РИК и представители на политически сили.

Присъстващите бяха осведомени с общата организация за застраховане на публичния ред и ограниченията за гарантиране на почтен и либерален избор от страна на ОДМВР - Пловдив. Заедно с прокуратурата бе разгласен редът за отработване на сигналите за нарушавания на политическите права на жителите в тясна съгласуваност и допустимо най-кратък период за реакция.

В изявлението си старши комисар Костадинов акцентира, че за всяка една информация ще бъдат събирани нужните обстоятелства, а при доказване, че тя е подадена за набеждаване на някого – ще се прави насрещна инспекция. Директорът бе безапелационен по отношение на засиленото наличие на униформени в деня на изборите - то цели да способства за възприятието на мира у жителите, че техните изборни права се зачитат и страната има опция да се оправи с някои нездравословни процеси в тази посока.

Повторната самодейност за привикване на кръгла маса по отношение на гарантиране на почтен и транспарантен избирателен развой бе приветствана от регионалния шеф и останалите участници. Единодушно бе и мнението, че сходен жанр срещи са израз на положителния разговор сред полицията, прокуратурата, локалната власт и политическите обединения.

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР