Мерките са напълно адекватни и дори има място и за

...
Мерките са напълно адекватни и дори има място и за
Коментари Харесай

Вирусолог: Маската, носена под носа или под брадичката, не е сложена маска

 Мерките са изцяло съответни и даже има място и за още стягане. Това сподели пред БНР доцент Любомира Гломб - вирусолог, завеждащ поделение " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания. По думите ѝ маските, дистанцията и опцията да се работи от у дома са фактори, които в допълнение спомагат доста за ограничението на заболеваемостта. Проветряването на пространствата е доста значимо.

" Маската, носена под носа или под брадичката, не е поставена маска. Нека в градския превоз и в затворените пространства да се носят маски и да се съблюдава отдалеченост. На всеки 20 минути би трябвало да се отварят необятно прозорците, с цел да се проветри ", акцентира доцент Гломб. 

Според нея при прецизно съблюдаване на дисциплинираност в държанието на хората, даже в едно домакинство може инфектираният член да бъде изолиран и да не съобщи инфекцията на другите:

" Сапунът е прелестно средство за изчистване на този вирус. Трябва постоянно да се почистват повърхностите ". Не децата, а работещите хора са моторът на разпространяването на вируса, тъй като имат доста контакти, безапелационна беше вирусоложката. Тя изясни, че вирусите доста бързо мутират: " Ако се открие лекарство против ковид, рано или късно вирусът ще развие устойчивост към него ".

Започналото стръмно повишаване на кривата на заразяване не е втора вълна на епидемията, акцентира доцент Гломб и предвижда тежки есен и зима: " Очаква ни една по-самотна Коледа ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР